Γιατί ο Εισαγγελέας δεν καλεί τον Παράσχο Αγανικόλα να καταθέσει περί Αρτέμη Σώρρα;

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και πρώην στέλεχος της «Ελλήνων Συνέλευσις» γνωρίζει πράγματα που αξίζουν την προσοχής των Εισαγγελικών Αρχών, αλλά κανείς δεν... συγκινείται!

Τη στιγμή που οι αποκαλύψεις σχετικά με την «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι σχεδόν καθημερινές και τη στιγμή που, επιτέλους, η Πολιτεία φαίνεται να κινητοποιείται προς την κατεύθυνση της εξέτασης της δράσης του Αρτέμη Σώρρα για την προστασία των Ελλήνων πολιτών, μια σημαντική βοήθεια που παρέχεται αυτοβούλως από ένα πρώην στέλεχος της οργάνωσης παραμένει στα… αζήτητα!

Ο Παράσχος Αγανικόλας ηγήθηκε το 2014 της παράταξης Ε4 και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με «σημαία» το «αναπτυξιακό πρόγραμμα» που ευαγγελίζεται ότι έχει για όλους τους δήμους της χώρας ο «τρισεκατομμυριούχος» Αρτέμης Σώρρας. Λίγο μετά, βλέποντας «από μέσα» πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, ο κ. Αγανικόλας αποχώρησε, καταγγέλλοντας δημόσια ως «απάτη» τα όσα μέχρι πρότινος και ο ίδιος με ιδιαίτερη ζέση «κήρυττε» στους πολίτες. Ο ίδιος παρέμεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, αλλά δεν σταμάτησε την προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας γύρω από τον Αρτέμη Σώρρα και την οργάνωσή του «Ελλήνων Συνέλευσις».

Με φόντο την πρόσφατη πρόταση της Αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Σπυροπούλου να ανατραπεί η αθώωση Σώρρα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων όσον αφορά τα 600 δισ. που ισχυρίζεται ότι κατέχει και διαθέτει για τη σωτηρία της πατρίδας (μιας δικαστικής απόφασης-«σημαία» για τον ίδιο και τους οπαδούς του), ο κ. Αγανικόλας μίλησε στο ALPHA Radio 88.6 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη και αποκάλυψε ότι ενώ τόσον καιρό έχει δημόσια και «ανοιχτά» θέσει εαυτόν στη διάθεση κάθε Αρχής για να καταθέσει πράγματα που γνωρίζει καλά σχετικά με την οργάνωση Σώρρα, εντούτοις, κανείς δεν τον… κάλεσε ποτέ!

Ακολουθεί το πλήρες ηχητικό της συνέντευξης Αγανικόλα:

«Ναι, ξέρω πράγματα που δεν βγήκαν στα ΜΜΕ»

Σε ερώτηση για το αν διαθέτει και άλλα στοιχεία για την υπόθεση Σώρρα πέραν των όσων αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα, ο κ. Αγανικόλας απάντησε πως: «Ναι ξέρω, γνωρίζω πράγματα που δεν έχουν βγει στα ΜΜΕ, εγώ έχω ξεκαθαρίσει πως χρειάζεται να με καλέσει κάποιος Εισαγγελέας για να τους πω για την κατάσταση μέχρι πριν 2 χρόνια που έφυγα, θα πάω και θα καταθέσω και δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Το έχω πει πολλές φορές, θα καταγγείλω όταν θα χρειαστεί. Την αλήθεια και μόνο την αλήθεια».

«Αν χρειαστεί, θα πάω και μόνος μου στον Εισαγγελέα»

Για το ότι πολλοί αποχωρούν από το πλευρό του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ελάχιστοι μιλούν, ενώ οι περισσότεροι φοβούνται είπε: «Είναι πολύ μεγάλη ιστορία με τον Σώρρα, αλλά να εστιάσουμε στο ότι με δηλώσεις υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή καθυστέρησε η ελληνική πολιτεία να πάρει μέτρα και προεκλογικά είχα πει το εξής: ότι αν αποδειχθεί ότι το πράγμα δεν στέκει, με την ίδια δύναμη που τώρα το υπερασπίζομαι, με την ίδια δύναμη να βγω να καταγγείλω όσα έζησα». Παράλληλα, για το αν δέχθηκε απειλές όταν αποφάσισε και ο ίδιος να μιλήσει, εξήγησε: «Όχι, όχι κρούσματα σοβαρά, γιατί αν με είχαν απειλήσει σοβαρά, θα ήμουν ήδη στον Εισαγγελέα και θα είχα καταθέσει μήνυση προς όλους. Αν χρειαστεί πάντως θα πάω και μόνος μου στον Εισαγγελέα»!