Γιώργος Παπαφιλίππου: Να μην ξεχνάμε ότι ο κ. Καλαντζής ήταν αυτός που έφερε τον Λαυρεντιάδη στην Καβάλα…

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού και μιλάει για το σχέδιο της κυβέρνησης για τη λιπασματοβιομηχανία

Μετά την απάντηση του Κώστα Μορφίδη (διαβάστε την εδώ) και ο Γιώργος Παπαφιλίππου σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Καλαντζή (εδώ) περί «παπαρολόγων» βουλευτών που «δεν βλέπουν γιατί είναι στα τέσσερα και ψηφίζουν μνημόνια». Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει επίσης για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τη ΒΦΛ

Η τοπική κοινωνία θυμάται ποιος έφερε τον Λαυρεντιάδη στη ΒΦΛ…

«Νομίζω ότι η τοπική κοινωνία είναι πολύ ώριμη, έχει κρίση και μνήμη, οπότε μπορεί να εκτιμήσει. Να μην ξεχνάμε ότι ο κ. Καλαντζής ήταν αυτός που έφερε στην Καβάλα τον κ. Λαυρεντιάδη. Ο οποίος κ. Λαυρεντιάδης πήρε μία βιομηχανία με πάρα πολύ μεγάλες προοπτικές, δεν κατέβαλε κανένα απολύτως τίμημα για να εξοφλήσει τα χρέη της βιομηχανίας. Στο θέμα της εξυπηρέτησης των χρεών του, έγιναν ελάχιστα πράγματα»!

Την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει Λαυρεντιάδης στη βιομηχανία!

«Το “βάρος” του καθεστώτος που επικρατεί εκεί το ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση… Υπάρχουν πράγματι πολύ δύσκολα θέματα, αλλά μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται με θετικό τρόπο. Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως θα βρεθεί μία οριστική λύση η οποία θα εξυγιάνει ταυτόχρονα και την εταιρία. Αυτό που επιδιώκουμε είναι την επόμενη ημέρα να μην υπάρχει στη βιομηχανία ο κ. Λαυρεντιάδης»!

Υπάρχουν σοβαρά νομικά προβλήματα που δεν μπορούμε να παρακάμψουμε…

«Είναι γεγονός πως έχει περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το ζήτημα. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν. Όσα υποσχεθήκαμε να κάνουμε,  βασίζονται σε σκέψεις, σε συζητήσεις και σε δεδομένα. Δεν γίνονται όμως πολλά πράγματα μέχρι στιγμής, γιατί όπως κατ’ επανάληψη έχω πει, η ελληνική διοίκηση κινείται πολύ αργά. Υπάρχουν και σοβαρά νομικά προβλήματα που δεν μπορούμε να παρακάμψουμε. Δεν καταλάβαμε την εξουσία με επανάσταση, αλλά με εκλογές, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τους ισχύοντες νόμους. Αν δεν το κάνουμε αυτό, θα δημιουργήσουμε τεράστια προβλήματα τα οποία θα βρούμε μπροστά μας και δεν θα επιτευχθεί απολύτως τίποτα. Οποιεσδήποτε αποφάσεις και να λάβουμε, θα αναιρεθούν.

Οι τράπεζες δεν έπραξαν αυτό που είχαν υποσχεθεί…

«Δεν ξέρω για ποιον λόγο. Όμως, σίγουρα δεν το έπραξαν. Γι’ αυτό και υπάρχει αναθεώρηση του αρχικού σχεδίου. Υπάρχει ένα άλλο σχέδιο, δεδομένου ότι εμπλέκονται άμεσα και επιχειρήσεις του δημοσίου».