Καλαντζής επιβεβαιώνει το βίντεο του KAVALA POST: Ναι, μιλάω με τον Λαυρεντιάδη όπως μιλάω με όλους για το καλό της Καβάλας (ήχος)

Ο πρώην υπουργός επαναλαμβάνει ότι όποιος λέει ή γράφει ότι αυτός έφερε στην Καβάλα τον Λαυρεντιάδη, θα κληθεί να το αποδείξει στο Δικαστήριο

Με παρέμβασή του στο ALPHA Radio 88.6, ο Γιώργος Καλαντζής απάντησε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 στα όσα (πολλά) τις προηγούμενες μέρες «είδαν» το «φως» της δημοσιότητας σε σχέση με τον ίδιο και τον ρόλο του στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Μιλώντας στο Κεντρικό Μαγκαζίνο του σταθμού και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στη σχέση του με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο κ. Καλαντζής αρχικά επανέλαβε την προειδοποίησή του τόσο προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργο Παπαφιλίππου και Κώστα Μορφίδη όσο και προς «όποιον ξαναπεί ή ξαναγράψει ότι εγώ έφερα τον Λαυρεντιάδη στην Καβάλα» ότι θα αναγκαστεί να το αποδείξει στο Δικαστήριο. Τόνισε ότι για τον ίδιο αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργεί το εργοστάσιο των Λιπασμάτων νόμιμα, να επιστρέψουν στην εργασία τους ει δυνατόν και οι 180 απολυμένοι -πλην εκείνων που αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα και πλην των… άχρηστων, όπως χαρακτηριστικά είπε- που είναι απαραίτητοι και όχι μόνον να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας (τις προσδιόρισε στις 620) αλλά να διπλασιαστούν.

Επίσης, ο πρώην υπουργός κλήθηκε από τον δημοσιογράφο να τοποθετηθεί και για το βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσίευσε αποκλειστικά το KAVALA POST (δείτε το εδώ) το οποίο τον δείχνει να συνομιλεί και να ενημερώνει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για συνάντησή του με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο κ. Καλαντζής δεν διέψευσε την εικόνα (πώς θα μπορούσε, άλλωστε), αλλά σημείωσε ότι ο ίδιος μιλάει με τον Κύπριο επιχειρηματία «ως ισχυρός παράγοντας για την Καβάλα» που συνεχίζει να είναι και ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών και του ενδιαφέροντός του για την πόλη «συνομιλεί με όλους», αναφέροντας ενδεικτικά και άλλα ονόματα επιχειρηματιών, όπως για παράδειγμα των κ.κ. Τοπούζογλου και Ρήγα (Energean Oil & Gas) και του κ. Φιλιππίδη (Μάρμαρα Φιλιππίδη). «Όταν συζητάω με τον κ. Λαυρεντιάδη, συζητάω μόνο θέματα της Βιομηχανίας και τίποτε άλλο», υπογράμμισε μετ’ επιτάσεως ο κ. Καλαντζής, ωστόσο όταν ρωτήθηκε πότε είχε για τελευταία φορά συζήτηση με τον επιχειρηματία, η απάντησή του ήταν «δεν θυμάμαι».

Το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης Καλαντζή θα δημοσιευθεί στο φύλλο της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου 2017 της Εφημερίδας Νέα Εγνατία. Παρακάτω μπορείτε να την ακούσετε ολόκληρη ηχογραφημένη: