«Περαστικά» στον Μπάμπη Δράκο εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Το Γραφείο Τύπου του κόμματος στην Καβάλα καλεί τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ να απαντήσει σε συγκεκριμένα στοιχεία

Άμεση είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στην ανακοίνωση του Μπάμπη Δράκου (διαβάστε την εδώ) σχετικά με τις εισφορές των επαγγελματιών μέσω του ΕΦΚΑ. Το Γραφείο Τύπου του κόμματος καλεί και εγκαλεί τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας να απαντήσει εάν ισχύει το ότι το 77% των εμπόρων θα πληρώσει λιγότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΕΕ. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα

«Είναι προφανής ο πανικός της ΝΔ και συγκεκριμένα του κυρίου Δράκου μετά και την χθεσινή συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup. Δεν εξηγείται διαφορετικά το λιβελογράφημα που έστειλε στον τοπικό τύπο, απαντώντας (;) στο δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Έχει ενδιαφέρον η τακτική που χρησιμοποιεί ο κ. Δράκος. Με ψέματα και χοντροκομμένες αριθμητικές προσεγγίσεις, δεν τολμά να απαντήσει στην ουσία: το μεγαλύτερο ποσοστό των ΕΜΠΟΡΩΝ θα πληρώνει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, ναι ή όχι;

Άλλωστε, είναι κεντρική γραμμή της ΝΔ να  αρνείται εδώ και καιρό να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα (βλ. Ομαδικές απολύσεις, επιπλέον μέτρα ΔΝΤ, συλλογικές συμβάσεις εργασίας κτλ.). Φαίνεται πως ο κύριος Δράκος την ακολουθεί πιστά.

Αλλά ας πάμε στην ουσία. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ (η οποία απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ) “το 77% των εμπόρων θα πληρώσει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές”. Αν θέλετε να συνεχίσετε την φθηνή αντιπολίτευση για ίδιον πολιτικό όφελος, καν’ τε το. Η πραγματικότητα όμως θα συνεχίζει να μην συμφωνεί μαζί σας.

Υ.Γ.: Μιας και η ανακοίνωση φαίνεται να γράφτηκε πριν την ολοκλήρωση του Eurogroup, ελπίζουμε ο κ. Δράκος να μην κόλλησε απ’ τον κ. Μητσοτάκη. Αν συνέβη κάτι τέτοιο, του ευχόμαστε περαστικά».