Στους δρόμους το ΠΑΜΕ για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Καβάλας από αρκετά μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου

Αρκετά ήταν τα μέλη του ΠΑΜΕ Καβάλας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη το απόγευμα της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου, ενάντια στις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup και για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν σε όλη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα αυτή της Αθήνας όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 άτομα.

Συγκεκριμένα, με σύνθημα «Κανένας φόβος, καμία υποταγή-Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια», Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ως αντίδραση στα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Στην Καβάλα το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Συλλόγου των Αγροτών Γιαλοχωρίων, των συνταξιούχων της ΒΦΛ, των εργαζομένων στον Μαρινόπουλο, συνταξιούχων του ΙΚΑ, φοιτητές, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ σε σχετική ανακοίνωση: «Με τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup βλέπουμε για πολλοστή φορά πού οδηγούν οι δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις και οι κόκκινες γραμμές. Σαν τη μέρα της μαρμότας ο εργαζόμενος λαός έρχεται κατάματα να αντιμετωπίσει νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στις ήδη βάρβαρες πολιτικές πτώχευσης των προηγούμενων ετών.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κάνοντας το μαύρο–άσπρο, επαναλαμβάνει τη γνωστή λογική της Ν.Δ.,  0+0= 14%. Τώρα η κυβέρνηση με τη συμφωνία αυτή θα αφαιρεί 1.000 από τους εργαζόμενους, θα δίνει πίσω 100 και αυτό το παρουσιάζει ως δημοσιονομικά ουδέτερο.

Όπως βάφτισε το εφάπαξ βοήθημα από το ματωμένο πλεόνασμα, ως 13η σύνταξη, τώρα προχωρά στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων και την έως και 30% επιπλέον μείωση της σύνταξης, τη λεγόμενη προσωπική διαφορά, που είναι στο τραπέζι του Προκρούστη και προβάλλει ως αντίμετρο ίσως την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Τη μείωση του αφορολόγητου στα επίπεδα του “Εθνικού εισοδήματος Αλληλεγγύης” αρπάζοντας  έως και ένα μισθό από τους εργαζόμενους ισχυρίζονται ότι ως αντίμετρο θα μειώσουν τη φορολογία των επιχειρηματικών ομίλων για να δημιουργήσουν δήθεν νέες θέσεις εργασίας.

Μας σερβίρουν στο πιάτο όλες τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων.

Στο χέρι μας, στην οργάνωσή μας και στους αγώνες μας για κάλυψη των απωλειών, τη διεκδίκηση των πραγματικών μας αναγκών βρίσκεται η λύση, η μαχητική απάντηση που πρέπει να δοθεί στην επίθεση ΕΕ-ΔΝΤ-Μονοπωλίων των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους υπηρετούν».

Αμέσως μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Σωματείων, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 έχοντας ως τελικό προορισμό την πλατεία Καπνεργάτη.