Την Παρασκευή ο «ανασχηματισμός» στον δήμο Καβάλας-Ποια ονόματα ακούγονται

Παράταση στην αγωνία των στελεχών της διοίκησης - Συνεχίζεται το «γράψε-σβήσε» στις λίστες της δημάρχου

Ούτε κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας της «Ανάσας» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2017 έγιναν τελικά γνωστά τα ονόματα του νέου σχήματος της Διοίκησης. Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα κράτησε κλειστά τα «χαρτιά» της και περιορίστηκε στην επισήμανση ότι «έχει κάνει κάποιες επαφές». Η νέα σύνθεση της Διοίκησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και επισήμως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κυριακής 5 Μαρτίου 2017, κατά την οποία το σώμα θα κληθεί να ψηφίσει και την πρόταση της Διοίκησης για τον πρόεδρο.

Όπως είχε γράψει και πρόσφατα το KAVALA POST, οι αλλαγές που τελικώς θα γίνουν δεν θα έχουν μεγάλη έκταση. Οι «καραμπόλες» που σημειώνονται πολλές και το «γράψε-σβήσε» συνεχίζεται. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, καμία μετακίνηση ή αντικατάσταση δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού για να «κλειδώσει» το νέο σχήμα, θα πρέπει να συντρέχουν αρκετοί λόγοι που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα σχέδια της κ. Τσανάκα αλλά και με την προθυμία των συνεργατών της.

Αναβάθμιση Δρακονάκη, μετακίνηση Πετρόπουλου και επιστροφή στα «παλιά» για Πρασσά

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο «ανασχηματισμός» προβλέπει μια «αναβάθμιση» της στενής, ούτως ή άλλως, συνεργάτιδας της δημάρχου Ευαγγελίας Δρακονάκη. Η πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» δεν θα μετακινηθεί από το Νομικό Πρόσωπο του δήμου όπου φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά, αλλά θα επιφορτιστεί και με νέα, επιπλέον καθήκοντα -εικάζεται ως εντεταλμένος σύμβουλος- σε θέματα «καθημερινότητας» που άπτονται όμως του γνωστικού της αντικειμένου (η κ. Δρακονάκη είναι μηχανικός και προϊστάμενη στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Παγγαίου), βάζοντας έτσι τέλος στη θέσπιση σχετικής αντιδημαρχίας.

Ο Πέτρος Πετρόπουλος φαίνεται να… «μετακομίζει», παραμένοντας όμως στον τομέα του Πολιτισμού, αφού ακούγεται έντονα ότι από το ΔΗΠΕΘΕ όπου είναι σήμερα πρόεδρος θα μετακινηθεί στο Δημοτικό Ωδείο. Όσο για την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, φαίνεται πως θα επιστρέψει στο παλιό της «πόστο», αυτό της Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής. Η αντιδημαρχία που θα αφήσει η κ. Πρασσά εικάζεται ότι θα καταργηθεί, χωρίς να αποκλείεται η θέσπιση μιας νέας που θα αφορά αποκλειστικά στη διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του ΕΣΠΑ με τον Δημοσθένη Τουλκίδη να επιστρέφει και αυτός σε θέση αντιδημάρχου.

Οι αμετακίνητοι και ο πρόεδρος

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης και η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου πιθανότατα θα παραμείνουν στη θέση τους.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, το σενάριο που θέλει τον σημερινό πρόεδρο Γιώργο Γραμμένο να δίνει τη θέση του στον Γιώργο Φιλόσογλου, ενώ είχε από νωρίς «αδυνατίσει», άρχισε να εμφανίζεται και πάλι ως ενδεχόμενο, αφού ο κ. Γραμμένος δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας στις επόμενες εκλογές.