«Απάντηση» Σπίρτζη σε Κεφαλίδου για τις μελέτες του Ε61

Ο υπουργός Υποδομών κοινοποίησε στη βουλευτή Δράμας ενημερωτικό έγγραφο της Εγνατία Οδός ΑΕ και για τα υπόλοιπα την... παρέπεμψε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ερώτηση προς τον Χρήστο Σπίρτζη είχε καταθέσει η Χαρά Κεφαλίδου στα τέλη Ιανουαρίου 2016 (διαβάστε την εδώ). Η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε θέσει στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το θέμα των καθυστερήσεων που επιδεικνύει η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία στο θέμα της ολοκλήρωσης της μελέτης του τμήματος που συνδέει τη Δράμα με τον διευρωπαϊκό οδικό άξονα Ε–61, ζητώντας να μάθει σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το υπουργείο και οι υπηρεσίες έτσι ώστε το έργο να μην ακυρωθεί.

Ο κ. Σπίρτζης απάντησε στις 15 Φεβρουαρίου 2017 στην ερώτηση της κ. Κεφαλίδου, αλλά όχι ακριβώς ο ίδιος, αφού για τα υποερωτήματα 3 και 4 τής διαβίβασε σχετικό έγγραφο της Εγνατία Οδός ΑΕ, ενώ για τα υποερωτήματα 1 και 2 την παρέπεμψε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Εγνατία Οδός, στο δικό της απαντητικό έγγραφο, «φορτώνει» την καθυστέρηση εξ ολοκλήρου στο Δασαρχείο Καβάλας, το οποίο οκτώ μήνες μετά την κατάθεση σχετικής αίτησης και την κατάθεση όλων των απαραίτητων εγγράφων από την εταιρία (αλλά και μετά από την παρέμβαση της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών & Αγροτοπεριβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 28 Νοεμβρίου 2016), ακόμη δεν έχει απαντήσει!

Διαβάστε την «απάντηση» Σπίρτζη εδώ