Καθοδηγούμενη επίθεση κατά της πόλης και του Δημοτικού Συμβουλίου «βλέπει» ο Γιώργος Γραμμένος

Δεν υπάρχει κανένα θέμα καθώς είναι ψευδή, όπως τα χαρακτήρισε, τα δημοσιεύματα για τη «συγκατοίκηση» του δήμου με τα κατεχόμενα στην Έκθεση της ΕΜΙΤΤ υποστήριξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη σημερινή συνεδρίαση

Έκλεισε ο πρώτο κύκλος της διοίκησης Τσανάκα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος, αφού ευχαρίστησε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Σώματος σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου όλους τους δημοτικούς συμβούλους για τη συνεργασία, ζήτησε συγνώμη από τους Βαγγέλη Παππά, Άρη Βέρρο και Μάκη Παπαδόπουλο για το γεγονός ότι σημειώθηκαν εντάσεις σε κάποιες  συνεδριάσεις.

Ο κ. Γραμμένος ενημέρωσε το Σώμα ότι την Κυριακή 5 Μαρτίου και ώρα 11:00 θα συνεδριάσει το ΔΣ για να εκλέξει νέο προεδρείο και εκπροσώπους στην ΠΕΔ. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι διανεμήθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους ο απολογισμός για το κόστος από τη φιλοξενία των προσφύγων, όμως επειδή απουσίαζε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης στην Αθήνα, οι διευκρινήσεις θα δοθούν στην επόμενη συνεδρίαση.

Ψευδή και ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για την ΕΜΙΤΤ

Ενημέρωση για το θέμα που ενέκυψε σχετικά με τη συμμετοχή του δήμου στην Έκθεση ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης μετά από δημοσιεύματα που παρουσίασαν την πόλη σιωπηλά να αποδέχεται την παρουσία του ψευδοκράτους έκανε ο πρόεδρος του ΔΣ, υπογραμμίζοντας ότι η αναφορά έγινε για την πόλη η οποία δέχθηκε αήθη και καθοδηγούμενη επίθεση και κατά του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Το περίπτερο της Καβάλας και του ψευδοκράτους βρισκόταν στα αντίθετα άκρα της Έκθεσης και όχι δίπλα–δίπλα κι αυτό αποδεικνύεται από το σχεδιάγραμμα. Γνώριζε το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για τη συμμετοχή της Καβάλας στην Έκθεση, εκπρόσωποι του οποίου επισκέφτηκαν το περίπτερο. Το ψευδοκράτος συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις χωρίς κανένας να εγείρει θέμα από την ελληνική πλευρά», είπε χαρακτηριστικά.

Θέμα με τη Δοϊράνης

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν επαγγελματίες της οδού Δοϊράνης, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσονται δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στα καταστήματά τους.

«Μας είχατε πει ότι θα γίνει ένας σύγχρονος πεζόδρομος, αλλά παραμένει δρόμος. Δεν έχουμε πρόσβαση στα καταστήματά μας, δεν είναι πεζόδρομος που περπατιέται. Είναι εμπορικός και πολυσύχναστος δρόμος, είχαμε συμφωνήσει να μην μπούμε εμπόδιο να γίνει πεζόδρομος, αλλά αυτό είναι κάτι άλλο», είπε ο εκπρόσωπός τους και τόσο ο πρόεδρος του ΔΣ όσο και η δήμαρχος διαβεβαίωσαν ότι η Δημοτική Αστυνομία και η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων θα επανεξετάσουν το αίτημα των κατοίκων.

Θα κινηθεί νομικά η Συντονιστική κατά του ΤΑΡ και στο βάθος… συναυλία

Στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά του ΤΑΡ από τον πρώην δήμο Φιλίππων, τα οποία  δήλωσαν ότι πλέον θα κινηθούν νομικά κατά της εταιρίας, για το γεγονός ότι αποζημιώνει τους ιδιοκτήτες γης για 20 μέτρα ένθεν και ένθεν του αγωγού, ενώ δεσμεύει 440 μέτρα.

«Η εταιρία έχει ένα και μοναδικό επιχείρημα και είναι το κόστος. Ζητάμε στοιχειοθετημένες απαντήσεις γιατί δε θέλει η εταιρία να περάσει από άλλους εναλλακτικούς διαδρόμους. Αυτό το κόστος έχει ένα παράθυρο που το κρύβουν τεχνηέντως. Η εταιρία δεσμεύσει 440 μέτρα γης δεξιά και αριστερά και αποζημιώνει μόνο τα 20! Γιατί δεν αποζημιώνει και τα 440 μέτρα γης; Έχουμε ενημερώσει τους ιδιοκτήτες να προσφύγουν νομικά.

»Έχει γίνει ένα έκτρωμα στο περιβάλλον, θέλουμε να το δουν οι συμπολίτες μας. Σας ζητάμε να διοργανώσουμε μια συναυλία για να δει ο κόσμος αυτό το έκτρωμα και να μας βοηθήσετε στον δικαστικό αγώνα μας», δήλωσε ο Παναγιώτης Αρσονιάδης, με τη δήμαρχο να επιρρίπτει ευθύνες στους κυβερνητικούς βουλευτές που πριν από τα Χριστούγεννα του 2016 είχαν δεσμευτεί για μια σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες που ποτέ δεν έγινε για να δοθούν απαντήσεις και ότι στη σύσκεψη που έγινε με τους 3 Περιφερειάρχες από τις Περιφέρειες των οποίων διέρχεται ο ΤΑΡ δεν προσκλήθηκε ο δήμος Καβάλας.

Ο Χρήστος Ποτόλιας από τη Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε τη διοίκηση να ανοίξει το θέμα για να μη φύγουν οι κάτοικοι της περιοχής χωρίς απαντήσεις στα αιτήματά τους, ενώ και ο Βαγγέλης Παππάς από την ΚΑΠ κάλεσε με τη σειρά του κι αυτός τη διοίκηση να μπει μπροστά στους αγώνες των κατοίκων, υπογραμμίζοντας ότι αυτό ζητούν και οι κάτοικοι.

Ο επικεφαλής της παράταξης Καβάλα-Φίλιπποι Ανοιχτή Πόλη Κωστής Σιμιτσής τόνισε ότι με την πίεση της παράταξής του κατατέθηκαν τα ένδικα μέσα στο Συμβούλιο Επικρατείας και ότι αυτά θα έπρεπε να ενδυναμωθούν με την παρουσία του ΤΕΙ που ως Τεχνικός Σύμβουλος θα προσέδιδε αυξημένο κύρος στην προσφυγή.