Γιάννης Βρούτσης για ΒΦΛ: Εμείς στη ΝΔ στηρίζουμε μόνο την υγιή επιχειρηματικότητα

Να ξεχάσουν τις λαμογιές διεμήνυσε προς πάσα επιχειρηματική κατεύθυνση ο τέως υπουργός Εργασίας με αφορμή ερώτηση απολυμένων των Λιπασμάτων για τη θέση που παίρνει η ΝΔ σχετικά με όσα συμβαίνουν στο εργοστάσιο

Ερώτηση για τα Λιπάσματα δέχτηκε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, αμέσως μετά την ομιλία του στο ξενοδοχείο “GALAXY”.

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ένας από τους 180 απολυμένους του Εργοστασίου και ο συνταξιούχος Θόδωρος Τσεντεμεΐδης ρώτησαν τον τέως υπουργό Εργασίας τι θέση παίρνει η ΝΔ σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στη ΒΦΛ και κυρίως με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, υπενθυμίζοντάς του ότι εν μια νυκτί βρέθηκαν στο δρόμο 200 εργαζόμενοι και αντί αποζημίωσης έλαβαν… μηνύσεις.

Στην αίθουσα της πολιτικής εκδήλωσης βρίσκονταν κι άλλοι απολυμένοι από τα Λιπάσματα, εκφράζοντας στον κ. Βρούτση τα παράπονά τους για τα τοπικά στελέχη του κόμματος, λέγοντας ότι ουδέποτε άνοιξαν τις πόρτες τους για να ακούσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Με τη σειρά του ο τέως υπουργός Εργασίας ζήτησε να μην αδικούν τον βουλευτή Καβάλας, καθώς και τα τοπικά στελέχη του κόμματος, ενώ τόνισε ότι γνωρίζει το θέμα κατά το πλείστον δυνατόν, έχοντας επαρκή ενημέρωση τόσο από τον κ. Παναγιωτόπουλο όσο και από άλλα στελέχη και τόνισε ξεκάθαρα και απόλυτα ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχτεί λαμογιές, ανομία και μη υγιή επιχειρηματικότητα.

«Οφείλω ένα “συγνώμη” προς εσάς εκ μέρους της ΝΔ για ό,τι δεν κάναμε σωστά και για τις ατέλειες της παράταξής μου, η οποία, όμως, έχει κάνει έργο. Θέλω να σας πω, όμως, ότι εμείς συζητάμε μόνο για υγιή επιχειρηματικότητα όχι μόνο για το εργοστάσιο της Καβάλας, αλλά για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας. Λαμογιές, δάνεια κτλ, πρέπει να τα ξεχάσουν. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με ίσους και καθαρούς κανόνες», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων απολυμένων από τα Λιπάσματα.

Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, καταλογίζοντάς της κοινωνική πλάνη και για το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας ότι «προεκλογικά-κι όταν ήμουν ακόμα υπουργός-ξέρω ότι έρχονταν εδώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και η κ. Φωτίου και με ντουντούκες υπόσχονταν νέο ιδιοκτησιακό status για το εργοστάσιο».