Γιατί τα χρέη της ΒΦΛ χρησιμοποιούνται ξαφνικά τώρα ως επιχείρημα αναρωτιέται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ υπενθυμίζει ότι η επιχείρηση χρωστάει σε ΔΕΠΑ και τράπεζες εδώ και χρόνια, ενώ σχολιάζει ότι αν κλείσει το εργοστάσιο, δε θα υπάρχει αντικείμενο για κανέναν

Παρέμβαση στον ALPHA Radio 88,6 έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος για τις εξελίξεις στα Λιπάσματα, δυο ημέρες μετά την έγκριση της μεταβίβασης της άδειας στην «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ» (το ρεπορτάζ εδώ) και μια ημέρα μετά τη νέα σύσκεψη στο γραφείο του αν. υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος υπογράμμισε με επίσημη ανακοίνωσή του (ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ) ότι δεν έχουν αρθεί οι λόγοι για να δοθεί η άδεια, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα έωλη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόταξε τη νομιμότητα, αλλά και το να μη διακινδυνεύσει ούτε μια ημέρα η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, διότι σε μια τέτοια περίπτωση δε θα υπάρχει αντικείμενο για κανέναν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει αντιδικία με τους εργαζόμενους, η οποία έχει φτάσει σε άκρα που για ‘μένα δεν έπρεπε να φτάσει, με λάθη εκατέρωθεν και συμπεριφορές που κάποιες φορές ξέφυγαν από τα όρια. Η θέση μου εμένα ανέκαθεν ήταν να καθίσουν οι δυο πλευρές και να συζητήσουν. Σε κάθε περίπτωση έχει μεγάλη σημασία να διασφαλιστεί το μέλλον του εργοστασίου, γιατί αν αυτό διακινδυνευτεί μια ημέρα, δε θα υπάρχει αντικείμενο για κανέναν, ούτε για τον εργοδότη, ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε  για τους απολυμένους…

»Πάντα υπήρχε άνοιγμα προς τη ΔΕΠΑ και κατά καιρούς γίνονταν προσπάθειες και συναντήσεις και λύνονταν το θέμα. Το ίδιο συνέβαινε και με τις τράπεζες, νομίζω ότι τα δάνεια είναι ρυθμισμένα. Δεν είναι μια κατάσταση που έχει ξεφύγει. Το παράξενο είναι ότι ξαφνικά η οφειλή προς τη ΔΕΠΑ χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για την άδεια λειτουργίας του εργοστασίου.

»Οφειλή προς τη ΔΕΠΑ υπήρχε και πριν, θεωρώ ότι αυτή δεν είναι καλή προσέγγιση. Να λειτουργεί το εργοστάσιο νομίμως, δεν λέω το αντίθετο, σε κάθε περίπτωση όμως σημασία έχει να βάζουμε το άλογο μπροστά. Αν δεν το κάνουμε αυτό, το πουλάκι θα έχει πετάξει και τότε θα είναι τα πράγματα χειρότερα για όλους. Να τηρηθεί όμως απαραίτητα η νομιμότητα», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.