Αρχέλαος Γρανάς για μετρήσεις ρύπων: Δεν θυμάμαι αν ενημέρωσα τον κ. Μαρκόπουλο για τα χαλασμένα μηχανήματα (ήχος)

Αν και ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας «καλύπτεται» από τις ανακοινώσεις Τσανάκα-Μαρκόπουλου για τις οσμές στο Χαλκερό, εντούτοις πιστεύει ότι αν το φαινόμενο συνεχίζεται θα πρέπει να δοθεί μια απάντηση από τους αρμοδίους

Μετά την «αποκάλυψη» την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο ότι από το 2012 δεν γίνονται μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή επειδή τα μηχανήματα που τοποθετήθηκαν επί Θόδωρου Καλλιοντζή είχαν χαλάσει (ακούστε τις δηλώσεις του εδώ) αλλά και την παρέμβαση του ίδιου του τ. Νομάρχη για το θέμα (εδώ), ήταν λογικό να μιλήσει και ο Αρχέλαος Γρανάς, αφού σε αυτόν «χρέωσε» όλο το μερίδιο ευθύνης ο κ. Καλλιοντζής.

Ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας (2011-2014) μίλησε στο ALPHA Radio 88.6 και τον Νίκο Χαζαρίδη και επιβεβαίωσε το χρονικό πλαίσιο στο οποίο σταμάτησαν τα μηχανήματα να καταγράφουν (κάποια στιγμή μέσα στο 2012). Δίχως να είναι σε θέση να θυμηθεί ακριβώς το τι μεσολάβησε από το 2012 έως και τα τέλη του 2014 οπότε και παρέδωσε στον κ. Μαρκόπουλο, ο κ. Γρανάς αναφέρθηκε σε «προβλήματα μετάδοσης των αποτελεσμάτων από τους δύο σταθμούς ανατολικά της πόλης», σε μια «συνεργασία με εταιρία κινητής τηλεφωνίας (WIND) για να διορθωθούν» και στην εξεύρεση «ικανοποιητικής λύσης» μέσω του σταθμού που βρίσκεται στον περίβολο του Διοικητηρίου.

Ο κ. Γρανάς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή όχι το αν ο άνθρωπος που τον διαδέχτηκε, ο κ. Μαρκόπουλος, ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά. Επίσης, δήλωσε ότι προσωπικά τον ίδιο τον «καλύπτει» η ανακοίνωση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα σχετικά με τις οσμές του Χαλκερού ότι «όλα είναι εντάξει», ωστόσο επισήμανε ότι αν το φαινόμενο συνεχίζεται, θα πρέπει «οι αρμόδιοι να δώσουν μια απάντηση».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη Γρανά εδώ: