Θέμα ημερών η συμφωνία δήμου Καβάλας και ΥΕΘΑ για το Ασημακοπούλου (βίντεο)

Από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος έκανε αναφορά και στον δήμο Καβάλας, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Καβάλας κάνουν λόγο για το τέλος μιας μακράς διαπραγμάτευσης και το «μπαλάκι» των σχετικών ανακοινώσεων περνάει πλέον στη δήμαρχο

Ο δήμος Καβάλας συγκαταλέγεται στους δήμους με τους οποίους το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι έτοιμο να υπογράψει συμφωνία για την παραχώρηση των στρατοπέδων με απόδοση 5%.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε αυτή την ανακοίνωση το πρωί της Πέμπτης 2 Μαρτίου 2017 από το βήμα της Βουλής, επεξηγώντας, με το παράδειγμα του στρατοπέδου Παύλου Μελά της Θεσσαλονίκης, ότι το 5% δεν αφορά μόνο σε χρηματικό ποσό, αλλά και σε κτίρια ή εκτάσεις γης για την ικανοποίηση των αναγκών του Στρατού.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία Καμμένου στη Βουλή (η αναφορά στην Καβάλα στο 04:55):

Την εξέλιξη αυτή-για πολλούς αναμενόμενη-σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Καβάλας Ανδρέας Καραγιώργης. «Μερικά πράγματα αρχίζουν να παίρνουν το δρόμο τους. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Καβάλας έχουν κάνει μεγάλες παρεμβάσεις, λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί μια λύση και προσπαθούσαμε εξ αρχής να δώσουμε μια κατευθυντήρια γραμμή επ΄ωφελεία και των δυο πλευρών. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, δεν οριοθετεί ότι το 5% μπορεί να είναι μόνο μέσω χρημάτων.

»Το ζήτημα είναι να καταλάβουμε ότι φτάνουμε πια σε ένα τελικό στάδιο μιας διαπραγμάτευσης που γινόταν και ήταν γνωστή.  Είναι βέβαια θέμα της δημάρχου να βγει και να πει τις λεπτομέρειες, γιατί εκείνη έκανε τις επαφές.

»Το δεύτερο είναι το 5% που δεν αφορά μόνο χρήματα και το τρίτο και κυριότερο είναι ότι το Ταμείο δεν βάζει τους δήμους στη διαγωνιστική διαδικασία. Είναι θέμα χρόνου πλέον η ανακοίνωση της συμφωνίας. Ο κ. Καμμένος για το θέμα των προσφύγων είχε πει από πέρυσι, όταν είχε έρθει να εγκαινιάσει το αεροδρόμιο του Πρίνου, ότι αν μπουν πρόσφυγες στο Ασημακοπούλου, σε μια εβδομάδα θα φροντίσει να φύγουν από εκεί και να φιλοξενηθούν σε άλλο χώρο, αν υπάρξει συμφωνία. Η δήμαρχος όταν κατέβηκε στην Αθήνα για τη βράβευση του ΣΕΓΑΣ, προχώρησε τις συζητήσεις ώστε να έχουμε το κλειδί της συμφωνίας που θα ακολουθήσει», τόνισε ο κ. Καραγιώργης.