Δήμητρα Τσανάκα: Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας οριστικά και αμετάκλητα ο κ. Σιμιτσής!

Η δήμαρχος Καβάλας απαντά στην κριτική του τ. δημάρχου και της Ανοιχτής Πόλης κάνοντας λόγο για «θράσος» από έναν «ολίγιστο» δήμαρχο που έβλεπε (και βλέπει) τον δημότη «αφ' υψηλού»!

Στη δριμεία κριτική που εξαπέλυσε την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 ο Κωστής Σιμιτσής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της Ανοιχτής Πόλης (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) απαντά με μία επίσης «αιχμηρή» ανακοίνωση η Διοίκηση. Σε γραπτή του ανακοίνωση, το Γραφείο Τύπου του δήμου Καβάλας για μια ακόμη φορά κάνει λόγο για «τον πιο απαξιωμένο δήμαρχο στη συνείδηση των δημοτών τις τελευταίες δεκαετίες», χαρακτηρίζοντας τον τ. δήμαρχο «ολίγιστο»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-απάντησης του δήμου Καβάλας.

 

Κρείττον του λαλείν το σιγάν

«Δεν αποτελεί έκπληξη για μας η απέλπιδα προσπάθεια που κατέβαλε χθες εκ νέου, ο πιο απαξιωμένος δήμαρχος στη συνείδηση των δημοτών μας τις τελευταίες δεκαετίες. Νομίζοντας πως βρίσκεται εικονικά κάπου στο 2010, επιχείρησε να παρουσιάσει το δήθεν έργο του!!!

Ξεχνά βέβαια πως οι δημότες μας έκριναν αυτόν και την παράταξη του το 2014,  τοποθετώντας τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οριστικά και αμετάκλητα.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι ο κατά τα άλλα λαλίστατος  κ. Σημιτσής στις πράξεις αποδείχθηκε ολίγιστος.

Το μόνο που του μένει είναι να διολισθαίνει συνεχώς σε μια κριτική άνευρη, χωρίς  στοιχεία και φυσικά πάντα συνοδευόμενη με μια δόση διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Γιατί πράγματι θέλει πολύ θράσος να μιλά για έργα ο δήμαρχος που δεν  ολοκλήρωσε ποτέ ούτε ένα έργο σε δυο θητείες!!! Είναι αλήθεια κ. Σημιτσή πως η καινούρια διοίκηση του Δήμου μας κατάφερε να αποπερατώσει σε μόλις δυο χρόνια έργα που στις ημέρες σας σερνόντουσαν χωρίς καμία προοπτική ολοκλήρωσης. Είναι αλήθεια κ. Σημιτσή ότι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε έργα που καρκινοβατούσαν με κίνδυνο απένταξης τους από τα ευρωπαϊκά προγράμματα κάτι που θα είχε τεράστιες επιπτώσεις για την πόλη μας γενικότερα. Είναι αλήθεια πως διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε επιπλέον πόρους μέσω των προγραμμάτων ΒΑΑ για καινούρια έργα -έργα πνοής που τα έχει ανάγκη η πόλη μας. Εμείς όμως σε αντίθεση με εσάς πιστεύουμε πως ό,τι κάνουμε – ό,τι καταφέρνουμε ανήκει στους δημότες της πόλης μας. Δεν διεκδικούμε την πατρότητα των έργων απλά και μόνο για να φουσκώνουμε σαν τα παγώνια όπως κάνετε εσείς.

ΥΓ: Κατανοούμε απολύτως τον εκνευρισμό του τέως δημάρχου για την πληθώρα σοβαρών πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που γίνονται στον δήμο μας και αποτελούν αφενός μεν πόλο έλξης επισκεπτών,  αφετέρου δε ανάσα διασκέδασης και απόδρασης από την σκληρή οικονομική κατάστασή για τους δημότες μας.

Είναι επίσης δεδομένο πως ο κ. Σιμιτσής δεν μπορεί να βάλει τον εαυτό του στην θέση ενός απλού δημότη. Τον έβλεπε και τον βλέπει πάντα αφ’ υψηλού. Κι αυτή είναι μια από τις μεγάλες διάφορες μας. Κρείττον του λαλείν το σιγάν κ. Σιμιτσή».