ΒΦΛ: Το υπουργείο Οικονομίας εμμένει στη θέση του περί αποκατάστασης της νομιμότητας

Επαφές στην Αθήνα του Σωματείου των Εργαζομένων στα Λιπάσματα

Σειρά επαφών στην Αθήνα είχαν την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 οι (πρώην) Εργαζόμενοι (νυν απολυμένοι) των Λιπασμάτων της Καβάλας, στο πλαίσιο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί τόσο για τον έλεγχο της νομιμότητας της μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου όσο και για την εξεύρεση μιας λύσης στα «ανοιχτά» θέματα της λιπασματοβιομηχανίας.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου συμμετείχαν αρχικά σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Εκεί, για άλλη μια φορά διατυπώθηκε η ξεκάθαρη «βούληση για αποκατάσταση της νομιμότητας» σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου. Η ενδελεχής εξέταση όλων των εγγράφων που κατατέθηκαν από τις τρεις εταιρίες (ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ, Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ και ELFE ABEE) στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας δεν φαίνεται να άλλαξε το «πόρισμα» των νομικών του υπουργείου ότι σημειώθηκαν «παρατυπίες».

Στη σύσκεψη έδωσε το «παρών» και ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Κατόπιν, οι απολυμένοι είχαν συνάντηση με στελέχη της ΓΣΕΕ αλλά και της ΟΕΧΒΕ, τους συνδικαλιστικούς φορείς που από την πρώτη στιγμή στηρίζουν τον αγώνα τους. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για όλες τις νεότερες εξελίξεις αλλά και προγραμματισμός για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με τους νομικούς τους συμβούλους ενόψει των Δικαστηρίων που ακολουθούν. Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Μαρτίου 2017 πρόκειται να εκδικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας το τρίτο και τελευταίο «κύμα» τακτικών αγωγών των απολυμένων κατά των εταιριών που δραστηριοποιούνται στα Λιπάσματα.

Τα μέλη του Σωματείου επιστρέφουν το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στην Καβάλα, ενόψει μιας εβδομάδας εξελίξεων όπως αναμένεται να είναι η ερχόμενη…