Επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο Γιώργος Γραμμένος

Νέος αντιπρόεδρος ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης και γραμματέας η Κατερίνα Ιωαννίδου, εν μέσω ενστάσεων από τον Άρη Βέρρο επί της διαδικασίας, κάνοντας λόγο για διάρρηξη της μυστικότητας της ψηφοφορίας

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 5 Μαρτίου 2017 οι διαδικασίες για τη ανάδειξη νέου προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, καθώς και για την εκλογή νέων μελών στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου.

«Είναι μια ιδιαίτερα συναισθηματική και φορτισμένη μέρα η σημερινή. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με τίμησε και πάλι, με την εκλογή μου στη θέση του προέδρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δήμαρχο Καβάλας που με πρότεινε εκ νέου για τη θέση, τα μέλη της ομάδας που υποστήριξαν την υποψηφιότητά μου, καθώς και τα μέλη της αντιπολίτευσης που τη στήριξαν. Θα ξεκινήσουμε πιο δυνατά, βάσει και της εμπειρίας μας, τον δεύτερο κύκλο της θητείας μας, με πρώτο μέλημα την επίσπευση των διαδικασιών και των συνεδριάσεων του Σώματος, αλλά και τη λήψη όσο το δυνατόν καλύτερων αποφάσεων για το καλό της Καβάλας και των δημοτών», δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την εκλογή ο κ. Γραμμένος, ο οποίος έλαβε 27 ψήφους (από την πλειοψηφία, από την παράταξη Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση και από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παράσχο Αγανικόλα), με τις παρατάξεις Καβάλα-Φίλιπποι Ανοιχτή Πόλη, Συμπαράταξη Πολιτών και Ο Τόπος της Ζωής Μας να ψηφίζουν λευκό, μιας και δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα.

Αμέσως μετά ακολούθησε η εκλογή του αντιπροέδρου, με μοναδική υποψηφιότητα αυτή του Χριστόδουλου Μιχαλάκη, ο οποίος δεν εξελέγη στην πρώτη ψηφοφορία, καθώς έλαβε 11 ψήφους και 26 λευκά επί 37 ψηφησάντων (απαιτούνται τουλάχιστον 21 ψήφοι), με τη ψηφοφορία να επαναλαμβάνεται και να εκλέγεται τελικά ως αντιπρόεδρος με 24 ψήφους.

Η τρίτη διαδικασία ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέου γραμματέα, με την Κατερίνα Ιωαννίδου από την παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου, επίσης μοναδική υποψηφιότητα, να εκλέγεται λαμβάνοντας 24 ψήφους.

Τα νέα μέλη των Επιτροπών

Η εκλογικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Καβάλας, των οποίων τα ονόματα αναφέρονται παρακάτω.

Οικονομική Επιτροπή
Πρόεδρος: Ηλίας Καλανταρίδης 
Τακτικά μέλη: Μαρία Φραντζεσκάκη, Φίλιππος Φιλιππίδης, ΔημοσθένηςΤουλκίδης, Ευαγγελία Δρακονάκη, Αναστασία Ιωσηφίδου, Μανώλης Κελαηδάκης, Θόδωρος Μουριάδης, Μάκης Παπαδόπουλος.
Αναπληρωματικά μέλη: Ζήσης Μπόνιας, Νίκος Μουρτασάγας, Θόδωρος Τζατζάρης, Ανέστης Τσουρουκίδης, Χριστόδουλος Μιχαλάκης

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Πρόεδρος: Κορίνα-Χιώτη Πρασά
Τακτικά μέλη: Ευαγγελία Δρακονάκη, Ζήσης Μπόνιας, Δημοσθένης Τουλκίδης, Μαρία Φραντζεσκάκη, Βαρβάρα Μπαλτζίδου, Σωτήρης Σωτηριάδης, Σπύρος Προυσάεφ, Λεωνίδας Παππάς.
Αναπληρωματικά μέλη: Πέτρος Πετρόπουλος, Αναστασία Ιωσηφίδου, Χρήστος Τσοχαταρίδης, Λευτέρης Καρασαββίδης, Νίκος Ξανθόπουλος.

Καταγγελίες Βέρρου για παράβαση επί της εκλογικής διαδικασίας

Ένταση προκλήθηκε πριν τη διαδικασία για την εκλογή αντιπροέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος έκανε λόγο για παράβαση επί της διαδικασία, καθώς είχαν μοιραστεί διαφορετικού μεγέθους ψηφοδέλτια στους δημοτικούς συμβούλους.

«Προσβάλλετε την δημοκρατικότητα της διαδικασίας και ουσιαστικά διαρρηγνύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας, όταν κάθε παράταξη έχει διαφορετικού μεγέθους ψηφοδέλτια. Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνετε. Το είδαμε μετά τη διαδικασία εκλογής του κ. Γραμμένου και βλέπω ότι το ξανακάνετε. Αν δε διορθωθεί θα αποχωρήσουμε», δήλωσε ο κ. Βέρρος.

Ο κ. Καλανταρίδης, εκτελώντας χρέη συντονιστή των εκλογικών διαδικασιών, συμφώνησε και έδωσε εντολή να «κοπούν» ίδιου μεγέθους ψηφοδέλτια, κάτι που έγινε και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.