Βαριές κατηγορίες της Συμπαράταξης Πολιτών για τη διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η δημοτική παράταξη Καβάλας με επικεφαλής τον Άρη Βέρρο κάνει λόγο για μεθοδευμένη καταστρατήγηση του αδιάβλητου της μυστικότητας των εκλογών καθώς και για παραποίηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας

Σοβαρές κατηγορίες στη διοίκηση Τσανάκα καταλόγισε η δημοτική παράταξη Καβάλας Συμπαράταξη Πολιτών και ο επικεφαλής της Άρης Βέρρος, σχετικά με τη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, καθώς και νέων μελών στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου (αναλυτικό ρεπορτάζ για την εκλογική διαδικασία εδώ).

Η παράταξη Βέρρου έχει ενστάσεις τόσο επί της διαδικασίας, καθώς με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για καταστρατήγηση του αδιάβλητου της μυστικότητας με το μοίρασμα λευκών ψηφοδελτίων διαφορετικού μεγέθους στις παρατάξεις, κάτι που κατήγγειλε και κατά τη διαδικασία ο κ. Βέρρος, όσο και επί του αποτελέσματος, μιλώντας για παραποίηση, καθώς όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, ψήφισαν δύο μέλη της συμπολίτευσης που δεν ήταν παρόντα.

Η ανακοίνωση της Συμπαράταξης Πολιτών

Η «Συμπαράταξη Πολιτών» καταγγέλλει την παράταξη της κ. Τσανάκα για τη μεθοδευμένη καταστρατήγηση του αδιάβλητου της μυστικότητας των διαδικασιών εκλογής Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τηs παραποίησης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για την εκλογή μελών των επιτροπών του Δήμου.

Προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση των λευκών ψηφοδελτίων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποτραπούν πιθανές διαρροές από την παράταξη της κ.Τσανάκα κατά τη διαδικασία εκλογής του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, δόθηκαν στους δημοτικούς συμβούλους λευκά ψηφοδέλτια που δεν ήταν ομοιόμορφα αλλά διέφεραν ως προς το μέγεθος ανά παράταξη. Το γεγονός παραβίαζε κατάφορα το αδιάβλητο της μυστικότητας της εκλογικής διαδικασίας και καταγγέλθηκε από τον επικεφαλής της παράταξής μας Άρη Βέρρο.

Η παράταξη της κ. Τσανάκα δεν πτοήθηκε και συνέχισε τις μεθοδεύσεις και στη διαδικασία εκλογής μελών στις επιτροπές του Δήμου. Αυτή την φορά καταμέτρησε στο τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τις ψήφους δύο δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι ωστόσο δεν παρευρίσκονταν (είχαν αποχωρήσει) και φυσικά δεν ψήφισαν, παραποιώντας με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα.

Η διοικούσα τον Δήμο παράταξη της κ. Τσανάκα, προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει, δε διστάζει να χρησιμοποιεί αθέμιτους τρόπους, να απαξιώνει δημοκρατικές διαδικασίες και τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Ολισθηρός ο δρόμος που επέλεξε.

Ποιος άραγε μπορεί  να της έχει εμπιστοσύνη;