«Αποκαλύψεις» Φιλόσογλου για τη σύσκεψη με Σκουρλέτη

Ο Αντιδήμαρχος Καβάλας «κράτησε» τα σημαντικότερα σημεία από τη συνάντηση στο Δημαρχείο με τον υπουργό Εσωρερικών

Μίνι-σύσκεψη με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη είχαν το απόγευμα της Τρίτης 7 Μαρτίου 2017 οι δήμαρχοι του Νομού Καβάλας (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ). Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε πίσω από κλειστές πόρτες και γι’ αυτόν τον λόγο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανάρτηση του Γιώργου Φιλόσογλου στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

Ο Αντιδήμαρχος που συμμετείχε στη σύσκεψη στο Δημαρχείο αντικαθιστώντας τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα αναφέρεται στα επτά, κατά την άποψή του, σημαντικότερα σημεία της σύσκεψης με τον υπουργό Εσωτερικών:

1Θα επιχειρηθεί με τις αλλαγές στον Καλλικράτη μια «κατηγοριοποίηση» των δήμων: Δεν μπορεί για παράδειγμα να ισχύουν τα ίδια για έναν μητροπολιτικό δήμο και τα ίδια για έναν μικρο ορεινό η νησιωτικό δόμο.

2Στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νομου, φαινεται πως στοχος ειναι η απλή αναλογική, αλλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να γινει οχι απότομα αλλα πιο ήπια.

3Έδειξε να κατανοεί, πως στο θέμα των αντιμισθίων των αιρετών πρεπει να γίνουν αλλαγές ωστε να μην αποτρέπονται ενεργοί και επιτυχημένοι δημότες να ασχολούνται με τα κοινά και αυτά να αποτελούν προνομιακό πεδίο των ΔΥ και των συνταξιουχων( χωρις να αναιρεί κανεις την σημαντική προσφορα τους).

4Φαινεται πως πηγαίνουμε σε πολυ πιο μικρά ψηφοδέλτια ως προς τον αριθμό των υποψηφίων ( αριθμοί όπως 150 ατομα σε ενα ψηφοδέλτιο θα αποτελέσουν παρελθόν ).

5ΤΑΠ: Η τοποθέτηση του, αν και πλέον αναρμόδιος υπουργός, ηταν, πως το κράτος εχει συνέχεια. Ουσιαστικά έδειξε πως η αλλαγη της οδευσης ειναι μάλλον εξαιρετικά δυσκολο να επισυμβει.

6Στο θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων εκτιμά οτι θα βρεθεί σύντομα λύση αφου το νέο θεσμικό πλαίσιο ειναι ξεκάθαρο και δεν αφήνει παρερμηνείες κατι που επιβεβαίωσε και ο παριστάμενος νομικός συμβουλος του.

7Στο θέμα του χάους που προκάλεσε ο νόμος 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις, έδειξε να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα αλλά απαιτείται συντονισμός με Σπίρτζη και Κοντονή.