Στη Βουλή μέσω Χρυσής Αυγής η συμμετοχή της Καβάλας στην Έκθεση EMITT-Τι απάντησε ο δήμος

Ερώτηση της βουλευτού Ελένης Ζαρούλια - Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα η απάντηση

Οδήμος Καβάλας δια μέσου της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών απέστειλε την ακόλουθη απάντηση στο ερώτημα της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια σχετικά με τη συμμετοχή του δήμου στη διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης όπου συμμετείχε και το τουρκικό ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου.

Το κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

Ο δήμος Καβάλας, όπως και πολλοί άλλοι δήμοι της χώρας αλλά και περιφέρειες, έχει υποχρέωση, προασπίζοντας την ανάπτυξη  της τοπικής οικονομίας μέσω του τουρισμού, να συμμετέχει σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, δια του νομικού προσώπου του ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, που έχει επιφορτιστεί κυρίως το βάρος της τουριστικής προβολής του Δήμου μας.

  1. Είναι παντελώς ψευδή, ανυπόστατα, ανεύθυνα, και επιζήμια, όσα παράταξη της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας υποστήριξε καθαρά και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους.
  2. Τα τουριστικά περίπτερα του Δήμου Καβάλας και του ψευδοκράτους ήταν σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων μεταξύ τους, ενώ δεν υπήρχε καν οπτική επαφή μεταξύ τους.
  3. Είναι προφανές πως δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ τους συμμετέχοντες στην έκθεση.
  4. Εξάλλου το ψευδοκράτος έχει παρευρεθεί σε πολλές εκθέσεις (π.χ. της Βιέννης) όπου το περίπτερο του ήταν πλησίον του ΕΟΤ.
  5. Καμία σύσταση ή οδηγίες εκ μέρους του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, δεν έλαβε ο Δήμος Καβάλας ή η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.
  6. Στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου (Λονδίνο, Βερολίνο κλπ), συμμετέχουν τόσο η Κύπρος και ο ΕΟΤ όσο και το ψευδοκράτος».

Στην παραπάνω απάντηση ο δήμος επισύναψε και φωτογραφία από την ΕΜΙΤΤ 2017 με την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, εν προκειμένου του Ελληνικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης Δούκα Μαρινόπουλο και Μαρία Ραχμανίδου (βλ. κεντρική φωτό). Επίσης, επισύναψε σχεδιαγράμματα της έκθεσης του 2016 και του 2017 όπου αποτυπώνονται οι θέσεις του περιπτέρου της Καβάλας και του ψευδοκράτους (βλ. παρακάτω).