Ο Τόπος της Ζωής μας: Η Δημοτική Αρχή εξευτελίζει θεσμικές διαδικασίες για να κρύβει τις ευθύνες της

Η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου σχολιάζει ότι είναι απαράδεκτο «η διοίκηση του δήμου Καβάλας να χρησιμοποιεί μία θεσμική υποχρέωση προς τη Βουλή των Ελλήνων, για να πλήξει μία παράταξη της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας»

Στην αντεπίθεση περνάει η δημοτική παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας σχετικά με τα όσα της καταλόγισε η διοίκηση του δήμου Καβάλας για το θέμα της «συγκατοίκησης» του περιπτέρου του δήμου με αυτό του ψευδοκράτους στην έκθεση ΕΜΙΤΤ 2017.

Η παράταξη με επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο, σημειώνει με σχετική ανακοίνωσή της ότι η ίδια η διοίκηση του δήμου Καβάλας έδωσε αφορμή για δυσφημιστικά δημοσιεύματα, κατά συνέπεια και για το ερώτημα που κατατέθηκε στη Βουλή από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ενώ κάνει λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» από πλευράς της διοίκησης Τσανάκα που στόχο έχουν να πλήξουν την παράταξη Ο Τόπος της Ζωής μας, αλλά στην ουσία ζημιώνουν την Καβάλα.

Η ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας

Πριν από 4 ημέρες, ο Δήμος Καβάλας απάντησε σε ερώτημα βουλευτή της Χρυσής Αυγής που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων με τον τίτλο «Ο Δήμος Καβάλας νομιμοποιεί το ψευδοκράτος σε τουριστική έκθεση στην Κωνσταντινούπολη». Στο κείμενο της απάντησής της, η Δημοτική Αρχή εμφανίζει με θρασύτητα και χωρίς ντροπή την παράταξή μας να έχει διατυπώσει «ψευδείς, ανυπόστατους, ανεύθυνους και επιζήμιους» ισχυρισμούς για την υπόθεση αυτή!

Ποια είναι η αλήθεια: η κυρία Ιωσηφίδου αποκάλυψε μόνη της, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής στις 31 Ιανουαρίου, ότι στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης συμμετείχε και το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου. 20 μέρες μετά, μία ενημερωτική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο αξιοποίησε το θέμα και του έδωσε έκταση, παρουσιάζοντας τον Δήμο Καβάλας ότι με αυτή του την ενέργεια αναγνωρίζει εμμέσως τα κατεχόμενα. Η κυρία Ιωσηφίδου απάντησε αμέσως μετά στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας με μία πολύ αναλυτική ανακοίνωση, κατηγορώντας την για συκοφαντική δυσφήμηση και απειλώντας με προσφυγή εναντίον της.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Φεβρουαρίου, είπαμε στην κυρία Ιωσηφίδου ότι θα μπορούσε να κάνει μία διαμαρτυρία, για να είναι καλυμμένη και να μην δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να μας δυσφημίζουν και να λένε διάφορα. Τονίσαμε επίσης ότι το λάθος αυτό οφείλεται στην απειρία της, γι’ αυτό και καλά θα κάνει να σταματήσει να πηγαίνει στις τουριστικές εκθέσεις μόνη της.

Πού ακριβώς βρίσκονται οι «ψευδείς, ανυπόστατοι, ανεύθυνοι και επιζήμιοι» ισχυρισμοί της παράταξής μας που επικαλέστηκε η Δημοτική Αρχή; Πρόκειται για καθαρή συκοφαντία.

Είναι πολύ καθαρό σε όλους ότι η ίδια η διοίκηση του δήμου έδωσε λαβή και αφορμή για δυσφημιστικά δημοσιεύματα, κατά συνέπεια και για το ερώτημα που κατατέθηκε στη Βουλή από βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Η απερισκεψία μάλιστα της κυρίας Ιωσηφίδου είναι τέτοια, που μόνη της πάλι δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι στην τουριστική έκθεση συμμετείχαν και τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», αλλά και εκεί δεν έκανε καμία διαμαρτυρία, παρόλο που το περίπτερό τους ήταν σχεδόν απέναντι από αυτό του Δήμου Καβάλας!

Το έχουμε ξαναζήσει το σκηνικό με την υπόθεση του Μνημείου των Εβραίων Καβαλιωτών. Φρόντισε και τότε η Δήμαρχος Καβάλας να μας δυσφημίσει σε ολόκληρο τον κόσμο με τα όσα απίστευτα είχε πει και κάνει.

Καταλαβαίνουμε βέβαια τον πανικό και την απελπισία της. Με την προσπάθειά της να μας εμπλέξει στη συγκεκριμένη υπόθεση, δείχνει ότι θέλει να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, γιατί δεν μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα που θέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα σε τοποθέτησή μας για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο.

Είναι όμως πρωτοφανές και απαράδεκτο η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να χρησιμοποιεί μία θεσμική υποχρέωση προς τη Βουλή των Ελλήνων, για να πλήξει μία παράταξη της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και μάλιστα γράφοντας ψέματα.

Η αντι-θεσμική αυτή ενέργεια δείχνει ότι η δήμαρχος Καβάλας δε διστάζει να εκμεταλλευτεί διαδικασίες και θεσμούς και να τους εξευτελίσει, προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της και να παίξει «μικροπολιτικά παιχνίδια».

Πρέπει να καταλάβει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν πλήττει εμάς, αλλά το κύρος και τη φήμη του δήμου Καβάλας.