Απάντηση Τσανάκα σε Δαλακάκη: Η Καβάλα έχει δικαιώματα στο Κεφαλάρι, θα τα συζητήσουμε όταν θα έρθει η ώρα…

Δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά της η δήμαρχος Καβάλας, αλλά υπαινίσσεται ότι «έχουμε στοιχεία και θα τα παρουσιάσουμε όταν έρθει η ώρα»

Μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του δημάρχου Δημήτρη Δαλακάκη (διαβάστε σχετικά εδώ) ότι «οι πηγές Κεφαλαρίου είναι δικές μας» αλλά και την έμμεση πλην σαφέστατη αξίωση που προβάλλει ο δήμος Δοξάτου να καταβάλλει ο δήμος Καβάλας τέλος για το νερό που «τραβάει» από αυτές, η Εφημερίδα Νέα Εγνατία φιλοξενεί στο φύλλο της Δευτέρας 13 Μαρτίου 2017 δήλωση-απάντηση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα.

«Δεν παίρνουμε τυχαία νερό από το Κεφαλάρι»

«Δεν θέλω να μιλήσω γι αυτό το θέμα. Θεωρώ πως θα είναι για το κακό της Καβάλας… Δεν είναι τυχαίο που παίρνουμε το νερό τους. Έχουμε δικαιώματα πάνω σ’ αυτό και θα έρθει η ώρα που θα φανούν… Εάν θελήσει ο κ. Δαλακάκης να έρθει σε επαφή μαζί μου για να συζητήσουμε επί του συγκεκριμένου θέματος, ας το κάνει. Δεν πρόκειται όμως να ανοίξουμε τα χαρτιά μας!

»Τον τελευταίο καιρό προβήκαμε σε κάποιες κινήσεις για να διαπιστώσουμε ποια είναι η περιουσία του δήμου, καθώς θεωρώ απαράδεκτο να μην ξέρουμε τι μας γίνεται. Σαν δήμος Καβάλας, λοιπόν, πιστεύω ότι έχουμε δικαιώματα. Δεν μας λυπήθηκαν και μας έδωσαν νερό! Έχουμε δικαιώματα τα οποία θα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα, ώστε να τα μάθει όλος ο κόσμος.

»Αναθέσαμε σε δικηγόρο να ερευνήσει στη Δράμα τι έγγραφα υπάρχουν. Βρήκαμε κάποια στοιχεία, τα οποία όμως δεν θέλουμε προς το παρόν να ανακοινώσουμε. Ο κ. Κυριαζίδης είναι βουλευτής Δράμας, οπότε είναι επόμενο να στηρίζει τα συμφέροντα της περιοχής του. Η αλήθεια είναι μια. Επαναλαμβάνω πως δεν είναι τυχαίο που η Καβάλα παίρνει νερό από το Κεφαλάρι της Δράμας»!