«Καρφιά» Μάκη Παπαδόπουλου για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας κάνει λόγο για οκτώ μήνες απραξίας γύρω από τη διεκδίκησή του

Με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος ψέγει τη Διοίκηση του δήμου Καβάλας γιατί από τον Ιούλιο του 2016 οπότε και ψηφίστηκε ο Νόμος 4407 που «άνοιγε» τον δρόμο σε δήμους ανά την Ελλάδα να διεκδικήσουν και να πάρουν ανενεργά στρατόπεδα, αρκεί να παρουσιάσουν βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο και χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως τίποτα!

Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη, η Δημοτική Αρχή «κρύβονταν» πίσω από την (όπως αποδείχτηκε) δικαιολογία ότι δεν μπορεί ο δήμος να αναθέσει και να πληρώσει επιχειρηματικό σχέδιο για κάτι που δεν του ανήκει, μέχρι που η ίδια η δήμαρχος παραδέχθηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι τελικά… μπορεί!

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος καλεί τη Διοίκηση να μη χάσει άλλον χρόνο και να φέρει άμεσα το θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Τόπου της Ζωής μας.

Άλλοι 8 μήνες χαμένοι για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ασημακοπούλου

«Προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δήμαρχος Καβάλας αναγκάστηκε να παραδεχτεί αυτό που της λέμε επίμονα εδώ και 8 μήνες: ότι ο Δήμος Καβάλας μπορεί και πρέπει να κάνει επιχειρηματικό σχέδιο αξιοποίησης του στρατοπέδου Ασημακόπουλου, για να το κάνει δικό του (Εμείς βέβαια όταν λέμε ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ, εννοούμε ΕΣΟΔΑ για τον Δήμο και ΔΟΥΛΕΙΕΣ για τους δημότες, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον).

Τον Ιούλιο του 2016 η Βουλή ψήφισε τον νόμο 4407, ο οποίος προβλέπει οι Δήμοι που διεκδικούν ανενεργά στρατόπεδα να υποβάλλουν βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο αξιοποίησης με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Όταν είπαμε τότε στη Δημοτική Αρχή «Να η ευκαιρία, ας την αξιοποιήσουμε, για να μην χάσουμε άλλο χρόνο», ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου μάς έλεγε την εξής δικαιολογία: «Δεν έχει ο Δήμος την ιδιοκτησία του στρατοπέδου, δεν μπορεί να κάνει επιχειρηματικό σχέδιο». Και του απαντήσαμε φυσικά ότι το σχέδιο το ορίζει ο Νόμος, δεν το λέμε από το κεφάλι μας…

Η Δήμαρχος πρόσφατα άλλαξε τη δικαιολογία: «Δεν μπορώ να το κάνω, δεν μ’ αφήνει ο Επίτροπος που ελέγχει τις δαπάνες του Δήμου, θα με κατηγορήσουν για παράβαση καθήκοντος». Υπενθυμίσαμε όμως στη Δήμαρχο ότι πέρσι τον Μάιο ενέκρινε την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου για τη χερσαία ζώνη του επιβατικού λιμανιού, που δεν ανήκει στον Δήμο! Εκεί γιατί την άφησε ο Επίτροπος;!;!

Τελικά, τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι την… αφήνει ο Επίτροπος να κάνει επιχειρηματικό σχέδιο για το στρατόπεδο…

Τι είναι 8 μήνες, θα πει κάποιος. Είναι, γιατί μέσα στους 8 μήνες που πέρασαν, άλλοι Δήμοι έκαναν επιχειρηματικά σχέδια και πήραν στρατόπεδα…

Θα περιμένουμε τώρα να δούμε πότε θα έρθει ως τακτικό θέμα η ανάθεση του επιχειρηματικού σχεδίου. Ελπίζουμε να μην αργήσει…».