Την ανησυχία του για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα εκφράζει ο Κώστας Μορφίδης

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφει μαζί με άλλους 19 κυβερνητικούς βουλευτές ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή εκφράζοντας την ανησυχία τους για την προοπτική ίδρυσης κόμματος από την «Ελλήνων Συνέλευσις»

Την ανησυχία τους για την προοπτική ίδρυσης πολιτικού φορέα είτε από στελέχη είτε από τον ίδιο τον αρχηγό της Οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμη Σώρρα, στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη και καταζητείται, εκφράζουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης.

«Η τακτική της ίδρυσης πολιτικού φορέα, ο οποίος χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την εκφορά μισαλλόδοξου και ρατσιστικού λόγου και στον οποίο εγκολπώνονται παράνομες δραστηριότητες, έχει δοκιμαστεί ξανά στη χώρα μας. Ήδη έχουμε ένα κόμμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο που ακροβατεί καθημερινά στα όρια της νομιμότητας, ενώ μέλη και υψηλόβαθμα στελέχη του δικάζονται αυτήν την στιγμή για κακουργηματικές πράξεις», τονίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, υπογραμμίζουν ότι «μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις και το ένταλμα σύλληψης για τον αρχηγό της οργάνωσης “Ελλήνων Συνέλευσις” Αρτέμη Σώρρα, επανέρχονται τα ερωτήματα σχετικά με τη δράση της εν λόγω οργάνωσης».

Όπως αναφέρουν, «η οργάνωση φαίνεται να διαθέτει περί τα 210 γραφεία στην Ελλάδα και περίπου άλλα 10 σε άλλες χώρες του κόσμου και στην ηλεκτρονική της σελίδα εμφανίζεται και σύνδεσμος, που είναι υπό κατασκευή, για τον “πολιτικό φορέα Ελλήνων Συνέλευσις“».

Την ερώτηση υπογράφουν με τη σειρά οι Χρήστος Καραγιαννίδης, Χρήστος Αντωνίου, Στάθης Γιαννακίδης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Θεωνάς, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Κωνσταντίνος Μορφίδης, Μάκης Μπαλαούρας, Αριστείδης Μπαλτάς, Χρήστος Μπγιάλας, Γιώργος Πάλλης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Παυλίδης, Δημήτρης Ρίζος, Μπέττυ Σκούφα, Ελένη Σταματάκη, Μερόπη Τζούφη και Μαρία Τριανταφύλλου.