Δήμος Καβάλας: Ο κ. Μουριάδης δεν έχει δικαίωμα να αποκαλεί τους δημότες «ιθαγενείς»!

«Πληρωμένη» απάντηση της Δημοτικής Αρχής στον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών με αφορμή τις παραχωρήσεις Κουρουμπλή

Ευθεία «επίθεση» στον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας (επί διοίκησης Κωστή Σιμιτσή) εξαπολύει η Δημοτική Αρχή, με αφορμή δηλώσεις του Θόδωρου Μουριάδη στον απόηχο της επίσκεψης στην πόλη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει το Γραφείο Τύπου του δήμου Καβάλας γίνεται λόγος για «μικροψυχία» και «παλαιοκομματική νοοτροπία» αλλά και υπενθυμίζεται στον κ. Μουριάδη ότι επί θητείας του τ. δημάρχου δεν έγινε από το Κράτος ούτε μία παραχώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Μικροψυχία

«Όχι πια με έκπληξη, διαβάσαμε φερόμενες δηλώσεις του κ. Μουριάδη, σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, σχετικά με τις ανακοινώσεις του κ. Κουρουμπλή για το Δήμο μας. Ο κύριος Μουριάδης ανέφερε μεταξύ άλλων,  ότι οι παραχωρήσεις του πάρκου Φαλήρου, των Καλαφατιών και μέρους κτιριακών εγκαταστάσεων 1.300 τ.μ στην περιοχή του Τελωνείου,  είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
Προφανώς και διατηρεί το δικαίωμα για τον εαυτό του να αυτοχαρακτηρίζεται ως ιθαγενής. Δεν έχει όμως δικαίωμα να αποκαλεί έτσι τους δημότες.
Ας μας πει λοιπόν ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Μουριάδης, έστω μία παραχώρηση που έγινε κατά την θητεία διάρκειας οκτώ ετών του κ. Σιμιτσή.
Θα δυσκολευτεί όμως να βρει έστω και μία,  καθότι, όπως σωστά επισημάνθηκε από το μέσο στο οποίο έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις, ήταν η πρώτη φορά που το κράτος παραχώρησε περιουσία του στον Δήμο μας.
Οι προσπάθειες δυόμισι ετών, μετά από οκτώ χρόνια απραξίας, άρχισαν να αποδίδουν.
Αυτό αντί να χαροποιεί, τελικά ενοχλεί κάποιους και μάλιστα πολύ.
Μικροψυχία και παλαιοκομματική νοοτροπία».