Η Ανοιχτή Πόλη απαντά στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Θόδωρου Μουριάδη

Συνέχεια στη δημόσια κόντρα που ξεκίνησε με τις εκατέρωθεν δηλώσεις με αφορμή την έλευση και τα «δώρα» Κουρουμπλή

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη Ανοιχτή Πόλη του τ. δημάρχου Κωστή Σιμιτσή παίρνει θέση σχετικά με την πρόσφατη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του μέλους της, δημοτικού συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θόδωρου Μουριάδη και της Διοίκησης του δήμου Καβάλας (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Είναι άραγε σημάδι εκνευρισμού; Ή θέμα χαρακτήρα;

«Για μια ακόμη φορά η κ. Τσανάκα δεν αντέχει τη δημόσια κριτική και αντιδρά επιθετικά ακόμη και στις πιο ήπιες και εποικοδομητικές επισημάνσεις της αντιπολίτευσης. Πρόσφατα εξύβρισε τον επικεφαλής της παράταξής μας Κωστή Σιμιτσή ενώ δεν χάνει ευκαιρία να μειώνει φραστικά στο δημοτικό συμβούλιο όσους άλλους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας την ενοχλούν.

Με τον ίδιο τρόπο αντέδρασε και στα σχόλια του πρώην αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου Θόδωρου Μουριάδη για την επίσκεψη Κουρουπλή. Φαίνεται πως επειδή δεν μπορεί να παράξει έργο η κ. Τσανάκα χρησιμοποιεί τον ακραίο λόγο, θεωρώντας πως αυτό ισοδυναμεί με πράξη. Μπορεί έτσι να ικανοποιεί τον εαυτό της και τα στελέχη της· πέρασε όμως ο καιρός που ξεγελούσε κάποιους Καβαλιώτες με τα κακόγουστα αστειάκια, τις κωλοτούμπες, τις συγγνώμες.

Η κ. Τσανάκα πρέπει να εξηγήσει στους Καβαλιώτες πότε μιλάει σοβαρά:

  • Όταν αποκαλεί άχρηστο τον κ. Μουριάδη;

Ή όταν:

  • Τον ευχαριστεί δημόσια για το απόθεμα ώριμων έργων και μελετών που άφησε στην Τεχνική Υπηρεσία.
  • Τον κατονομάζει ως ένα εκ των συντελεστών της επιτυχίας του Δήμου Καβάλας να κερδίσει τη χρηματοδότηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
  • Του ζητεί να συμμετάσχει στη διαπραγμάτευση με την Περιφέρεια ΑΜΘ για την ολοκλήρωση της ανάπλασης του μεντρεσέ.
  • Τον εντάσσει με τη συναίνεσή μας στην ομάδα έργου για τη μουσειολογική μελέτη του νέου Δημοτικού Μουσείου Καπνού.

Καλούμε τη δήμαρχο και τα στελέχη της να αφήσουν τις δημόσιες αντιπαραθέσεις και να στρωθούν επιτέλους στη δουλειά. Ήδη χάθηκαν δυόμισι ολόκληρα χρόνια χωρίς μια νέα μελέτη. Όταν τελειώσουν τα έτοιμα, δηλαδή τα δικά μας έργα, για τι θα έχουν να παινεύονται»;