Νίκος Παναγιωτόπουλος: Έκρυθμη η κατάσταση στην Ελληνική Δικαιοσύνη (βίντεο)

Δήλωση του Καβαλιώτη βουλευτή με την ιδιότητα του Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας

Ο βουλευτής Καβάλας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση στην Ελληνική Δικαιοσύνη είναι έκρυθμη, με αφορμή την παραίτηση της Εισαγγελέως Ελένης Ράικου και ζήτησε από τους πολιτικούς προϊσταμένους των Δικαστικών Λειτουργών να τους αφήσουν ελεύθερους και απερίσπαστους να επιτελέσουν το έργο τους. Ακολουθεί η δήλωση Παναγιωτόπουλου σε βίντεο:

«Η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ανησυχίες που επανειλημμένως έχουμε διατυπώσει για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης. Σήμερα, αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Η δημόσια στοχοποίηση μιας κορυφαίας εισαγγελικής λειτουργού από φιλοκυβερνητικό έντυπο δημιουργεί εύλογα πολιτικά ερωτήματα.

Ιδίως όταν αυτή η λειτουργός κάνει λόγο για ”παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς” που στόχο έχουν τη συγκάλυψη διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών, αφήνοντας επιπλέον αιχμές για ελλιπέστατη θεσμική κάλυψη από την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Και ακόμα περισσότερο, όταν το ουσιαστικό αποτέλεσμά της είναι η αναχαίτιση της έρευνας σε μια μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου.

Η θέση μας είναι σαφής και καθαρή.

Χρέος της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης της χώρας είναι να αφήσει τους δικαστές και εισαγγελείς ελεύθερους να ασκήσουν απερίσπαστοι και ανεπηρέαστοι τα καθήκοντά τους, παρέχοντας σε αυτούς τις απαραίτητες θεσμικές εγγυήσεις λειτουργικής ανεξαρτησίας.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».