Δημήτρης Μπαξεβανάκης από Καβάλα: Κανείς εκπαιδευτικός δεν κινδυνεύει από την αξιολόγηση

Ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ξεκαθάρισε ότι μ' αυτή την κυβέρνηση δε θα υπάρξουν ούτε διαθεσιμότητες ούτε απολύσεις εκπαιδευτικών-Προτεραιότητα η δημιουργία παραρτήματος του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στη Θάσο

Στην Καβάλα βρίσκεται από τη Δευτέρα 3 Απριλίου ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, με σκοπό να επισκεφτεί τα σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Νομού, στο πλαίσιο αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, «ώστε να γίνει μια ισότιμη επιλογή για τους νέους μας και για τις ελληνικές οικογένειες», όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο υφυπουργός, ο οποίος συνοδεύονταν από τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπαιδευτικό Δημήτρη Εμμανουηλίδη, πρόσθεσε ότι καταρτίστηκε νέα δομή για τα Επαγγελματικά Λύκεια, διευρύνθηκε η πρόσβαση των αποφοίτων στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια, ενώ υλοποιείται το Μεταλυκειακό Έτος στην Τάξη Μαθητείας «που δίνει μια ομαλή και ασφαλή είσοδο των αποφοίτων στην αγορά εργασίας».

Δεν αφορά τον εκπαιδευτικό η αξιολόγηση

Ο κ. Μπαξεβανάκης ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση δεν αφορά σε καμία περίπτωση τον εκπαιδευτικό και δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, ούτε θα υποβαθμίζει τους εκπαιδευτικούς, εργασιακά ή μισθολογικά. «Οι εκπαιδευτικοί μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι μ’ αυτή τη κυβέρνηση δεν κινδυνεύουν. Δε θα υπάρξουν ούτε διαθεσιμότητες ούτε απολύσεις, όπως στο πρόσφατο παρελθόν, ούτε καμία είδους επιδείνωση», δήλωσε ξεκάθαρα ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αφήνοντας αιχμές προς τη ΝΔ για τις πολιτικές που εφάρμοσε στην Εκπαίδευση και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Σε πρώτο πλάνο η δημιουργία παραρτήματος του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στη Θάσο

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Μπαξεβανάκης με εκπροσώπους φορέων που άπτονται της εκπαίδευσης, ενημερώθηκε εν συντομία για βασικά θέματα που αφορούν το Νομό, με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Απόστολο Βαγενά να θέτει ως προτεραιότητα τη δημιουργία παραρτήματος του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στη Θάσο για τομείς που απασχολούν το νησί, όπως είναι ο τομέας του Τουρισμού και της Υγείας.

Ο κ. Βαγενάς πληροφόρησε τον υφυπουργό ότι έχουν βρεθεί τα κτίρια που μπορούν να στεγάσουν το ΕΠΑΛ, μετά από τη συνεργασία με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ ο οποίος από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι θα παραχωρήσει δημοτικούς χώρους και συνεπώς έχει ωριμάσει η διαδικασία για την εκπλήρωση αυτού του βασικού αιτήματος των Θάσιων και δη της εκπαιδευτικής κοινότητας, με δεδομένο ότι οι περίπου 40 μαθητές του νησιού ξοδεύουν πολλές ώρες στο δρόμο μέχρι να μεταβούν στην Χρυσούπολη.

Όσον αφορά τη Μαθητεία, ήτοι τη σύνδεση του ΕΠΑΛ με την παραγωγικότητα, «ήταν ένα πάγιο αίτημα όχι μόνο των συνδικαλιστών, αλλά της ίδιας της κοινωνίας», όπως σχολίασε ο κ. Βαγενάς, προσθέτοντας ότι η Δευτεροβάθμια της Καβάλας θα προσπαθήσει να επεκτείνει τη Μαθητεία περαιτέρω. Ο κ. Μπαξεβανάκης κατέγραψε τα όσα αιτήματα τού κατέθεσε ο κ. Βαγενάς, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της δημιουργίας παραρτήματος του ΕΠΑΛ Χρυσούπολη στη Θάσο, λέγοντας, παράλληλα, ότι δεν το έχει ξανακούσει και ενημερώνεται πρώτη φορά γι’ αυτό.

Αμέσως μετά ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφτηκε το ΙΕΚ και το 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας, ενώ το πρόγραμμα επισκέψεων σε ΕΠΑΛ του Νομού Καβάλας και των συναντήσεων με συνδικαλιστικούς φορείς της Εκπαίδευσης θα συνεχιστεί και την Τρίτη 4 Απριλίου και το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από την αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (διαβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα επισκέψεων του υφυπουργού εδώ).