Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας υπέγραψε την καταδίκη του βανδαλισμού του Μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της πόλης

Το Σώμα πλην του Χρήστου Ποτόλια ενστερνίστηκε πλήρως το κείμενο-ηλεκτρονικό ψήφισμα το οποίο έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα δεκάδες Καβαλιώτες-Κατέβασαν τις «μπάρες» στο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της ΑΜ-Θ για τα διόδια που αφήνει απ' έξω την Καβάλα

Με την καταδίκη του βανδαλισμού του Μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Καβάλας ξεκίνησε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Μάλιστα η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ενστερνίστηκε πλήρως το κείμενο-ηλεκτρονικό ψήφισμα που έχει υπογραφεί ήδη από δεκάδες Καβαλιώτες, χαρακτηρίζοντάς το ως εξαιρετικό και βάζοντάς το προς ψήφιση από το Σώμα (διαβάστε το κείμενο και ποιοι το έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής εδώ).

Μοναδικός που διαφώνησε με το κείμενο ήταν ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Χρήστος Ποτόλιας, ενώ ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι είναι μια καταδικαστέα από όλους πράξη ο βανδαλισμός του Μνημείου και δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Από την πλευρά ο επικεφαλής της ΚΑΠ Βαγγέλης Παππάς αναρωτήθηκε «γιατί να μη μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια φορά όλοι σε ένα τέτοιο θέμα», ενώ ο Νίκος Μουρτασάγας από τη Συμπαράταξη Πολιτών δήλωσε ότι η παράταξή του συμφωνεί με το ψήφισμα, το οποίο τελικά εγκρίθηκε με πλειοψηφία, καθώς δεν το ψήφισε ο κ. Ποτόλιας.

Ομόφωνο ΟΧΙ στα διόδια και στο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ

Έντονες αντιδράσεις στο Σώμα προκάλεσε το προτεινόμενο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ για τα διόδια, το οποίο τέθηκε προς ψήφιση από τα Δημοτικά Συμβούλια της ΠΑΜ-Θ, με το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας να το απορρίπτει. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν στο ότι ουσιαστικά το ψήφισμα αναφέρεται μόνο στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης και δεν υπάρχει καμία αναφορά στο Νομό Καβάλας, κάνοντας λόγο για «τουλάχιστον αστεία πράγματα».

Μάλιστα ο τέως δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής αναφέρθηκε και στο θέμα των διοδίων που προβλέπεται να τοποθετηθούν στη Νέα Καρβάλη, διαφωνώντας κάθετα με την εν λόγω απόφαση, σε κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Ανέστης Τσουρουκίδης, ο οποίος σχολίασε ότι τα συγκεκριμένα διόδια, έτσι όπως προβλέπονται, είναι πολύ επικίνδυνα σε ό,τι αφορά τη χωροθέτησή τους, ενώ και ο Βαγγέλης Παππάς διαφώνησε με το ψήφισμα, καθώς ουσιαστικά «έβαλαν στη γωνία την Καβάλα», όπως είπε.

Επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος ανέγνωσε στο Σώμα ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας με το οποίο ζητάει να παραχωρηθούν στον δήμο Καβάλας το παλιό Νοσοκομείο, το παλιό Δικαστικό Μέγαρο και η Ακτή Καλαμίτσας, με το ψήφισμα να εγκρίνεται ομόφωνα.

Δυσφήμιση για την πόλη το θέμα με τις σφαγές Κόσερ

Η δήμαρχος Καβάλας δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσφορία της και για το θέμα των σφαγών με τη μέθοδο Κόσερ (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ), λέγοντας ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να δυσφημίζεται η Καβάλα πανελληνίως μέσα από ένα τέτοιο θέμα που πήρε τεράστιες διαστάσεις.