Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας καταδικάζει τον βομβαρδισμό της Συρίας από τις ΗΠΑ

Πρόσχημα η «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» - «Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια»

Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας την έναρξη των βομβαρδισμών στρατιωτικών βάσεων στη Συρία, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη εξέλιξη» και τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν αποτελεί παρά πρόσχημα για τη νέα αυτή στρατιωτική επιχείρηση των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Επιτροπής Ειρήνης.

Επικίνδυνη εξέλιξη στη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία!

«Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας (μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη) καταγγέλλει και καταδικάζει το πυραυλικό χτύπημα των ΗΠΑ ενάντια στο λαό της Συρίας, από αμερικανικά πυραυλοφόρα πλοία που πλέουν στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράζει την ανησυχία για τους κινδύνους που μεγαλώνουν μέσα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή. Τα προσχήματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, περί δήθεν “αντιμετώπισης της τρομοκρατίας”, τα έχουν δοκιμάσει οι λαοί με το αίμα τους διαχρονικά, στο Ιράκ, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και αλλού.

Εκφράζουμε -ακόμα μια φορά- την αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο λαό της Συρίας και καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση το λαό μας απέναντι στις εξελίξεις και την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας,

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο θάλασσα και τα Βαλκάνια».