Αλλαγή της όδευσης του TAP ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: «Νόμος είναι οι ανάγκες της κοινωνίας»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος τάσσεται «στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας»

Λίγη ώρα μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης φορέων για τον Αγωγό TAP που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Καβάλας παρουσία και εκπροσώπων της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας (διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ εδώ), η Νομαρχιακής Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας την εταιρία να «να αλλάξει την όδευση» του Αγωγού.

Της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προηγηθεί δηλώσεις των βουλευτών του κόμματος κ.κ. Εμμανουηλίδη και Μορφίδη, στο ίδιο μήκος κύματος. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Η θέση μας είναι αυτή της τοπικής κοινωνίας: Να αλλάξει η όδευση του αγωγού!

«Μετά το πέρας της σημερινής άκαρπης σύσκεψης μεταξύ τοπικών φορέων, εκπροσώπων του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατοίκων της περιοχής των Φιλίππων και εκπροσώπου του TAP, κατά την οποία ο εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε πως δεν είναι στα σχέδια της εταιρείας η αλλαγή της όδευσης του αγωγού TAP, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε για μία ακόμα φορά πως η θέση μας είναι αυτή της τοπικής κοινωνίας: να αλλάξει η όδευση του αγωγού.

Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να είναι κυρίαρχες. Οι τοπικές κοινωνίες είναι αυτές που πρέπει να ορίζουν το μέλλον τους, να συμμετέχουν στις πολιτικές διεργασίες και να λαμβάνονται υπόψη, ως προτεραιότητα, οι απόψεις τους και τα αιτήματα τους

Θεωρούμε πως υπάρχει ακόμα χρόνος και χώρος για να αλλάξει στάση η εταιρεία και να αλλάξει η όδευση του αγωγού ώστε να μην περνά απ’ το τυρφώδες έδαφος των Τεναγών των Φιλίππων. Δυστυχώς η συμφωνία που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με την εταιρεία είναι ένα δυνατό νομικό χαρτί στα χέρια της δεύτερης.

Για εμάς, νόμος είναι οι ανάγκες της κοινωνίας όπως αυτές εκφράζονται συλλογικά, δημοκρατικά και με γνώμονα την ασφάλεια , την ποιότητα και το μέλλον των πολιτών. Άλλωστε στη δημοκρατία όλα είναι διαπραγματεύσιμα».