Τρεις Καβαλιώτες στην Αρχική Εθνική Συντονιστική Επιτροπή του κόμματος Φλωρίδη-Ραγκούση-Διαμαντοπούλου

Απόστολος Αγελαράκης, Γιάννης Μούτλιας και Ζαφείρης Μυστακίδης στο «άρμα» της «Ώρας αποφάσεων για το επόμενο βήμα προόδου»

Τη μετατροπή της πρωτοβουλίας σε πολιτική κίνηση ανακοίνωσαν το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 οι τρεις πρώην Υπουργοί Γιώργος Φλωρίδης, Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου. Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Royal Olympic στην Αθήνα, παρουσιάστηκε το λογότυπο της κίνησης με τον πλήρη  τίτλο «Ωρα Αποφάσεων για το επόμενο κύμα Προόδου» και το αρτικόλεξο «Ωρ.Α.». Ως άμεση προτεραιότητα έθεσαν τη συγκρότηση «ενός κινήματος προόδου απέναντι στις δυνάμεις του κυβερνητικού εθνικολαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του παρασιτισμού  και της συντήρησης».

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η σύνθεση της Αρχικής Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΑΕΣΕ) της «Ώρας» η οποία απαρτίζεται από 100 μέλη από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτά και τρεις Καβαλιώτες: ο δικηγόρος και πρώην πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Αγελαράκης, ο δικηγόρος και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μούτλιας και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ-ΑΜ Ζαφείρης Μυστακίδης.

Η εκδήλωση του Σαββάτου 29 Απριλίου 2017 ήταν παράλληλα και η πρώτη συνεδρίαση της 100μελούς ΑΕΣΕ του νέου πολιτικού φορέα. Όπως διαβάζουμε στο site της «Ώρας»: Η ΑΕΣΕ θα αποτελέσει τη «σπονδυλική στήλη» της «Ώρας Αποφάσεων» για το επόμενο χρονικό διάστημα και η σύνθεσή της αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια να εκφραστεί δυναμικά και αντιπροσωπευτικά η προοδευτική, παραγωγική Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% των μελών της Επιτροπής είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. ελεύθεροι επαγγελματίες, και επιχειρηματίες. Παράλληλα, βέβαια, σημαντική είναι η εκπροσώπηση των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και στην εκπαίδευση, ενώ διακριτή είναι η παρουσία αγροτών και συνταξιούχων. Αντιστοίχως, αντιπροσωπευτική είναι και η γεωγραφική προέλευση των μελών.

Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα ονόματα και τα βιογραφικά των μελών της ΑΕΣΕ εδώ

H πολιτική ταυτότητα της «Ώρας αποφάσεων» αποσαφηνίστηκε μέσα από τις ομιλίες των στελεχών της σε 18 συγκεκριμένες προτάσεις:

1. ΟΧΙ στην παράταση των μνημονίων
2. ΤΕΛΟΣ στο «εξαιρετικά μη βιώσιμο» ελληνικό χρέος
3. ΝΑΙ σε ένα σχέδιο διάσωσης της παραγωγικής μας βάσης
4. Καθολική αποφορολόγηση της παραγωγικής διαδικασίας
5. Όχι ΕΝΦΙΑ στα κτίρια των παραγωγικών μονάδων
6. Ανταγωνιστικός ΦΠΑ στον Τουρισμό, στα αγροεφόδια
7. Φόροι στα κέρδη, στα μερίσματα, στην κατανάλωση
8. Το πλεόνασμα στους νέους, στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, στους ανέργους και στις      παραγωγικές δυνάμεις
9. Η Ελλάδα που παράγει μέσα παραγωγής – υψηλής τεχνολογίας – από σπόρους μέχρι νέο  λογισμικό και ρομπότ (με κατοχύρωση πατέντας)
10. 7% Φορολογικός Συντελεστής  200.000 θέσεις εργασίας (0% για τα δύο πρώτα χρόνια)
11. STOP Χρέους. Στο Σύνταγμα να καθοριστεί ένα ανώτατο όριο εξωτερικού δανεισμού. Το  χρωστάμε στη Νέα Γενιά!
12. «Κόκκινα» Στεγαστικά Δάνεια: Ο οφειλέτης υποχρεούται σε δόση αποπληρωμής με βάση τη  σημερινή αξία του ακινήτου
13. Οι συνολικές Ασφαλιστικές Εισφορές μειώνονται από το σημερινό 27% στο 16%
14. Κανένας ΔΕΝ συνταξιοδοτείται πριν την ηλικία των 65 ετών
15. Βουλή 200 βουλευτών
16. Μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες
17. Ασυμβίβαστο Υπουργού – Βουλευτή
18. Αμοιβή βουλευτή ΙΔΙΑ με του Πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας

Μεταξύ άλλων, το “παρών” στην εκδήλωση της “‘Ωρας” έδωσαν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Νίκος Διακουλάκης (Κινήσεις), ο Γιώργος Δρυς, ο Λουκάς Αποστολίδης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο Παναγιώτης Βλάχος (Μπροστά) κ.ά.