ΚΚΕ Καβάλας: Η Εργατική Πρωτομαγιά να γίνει εφαλτήριο για να σταματήσει ο λαός τα αντιλαϊκά μέτρα

Με συνθήματα κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σωματεία και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με «σημαία» τη μάχη που πρέπει να δώσει ο λαός «ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται με τη μορφή ενός ακόμα μνημονίου», το ΚΚΕ Καβάλας, το ΠΑΜΕ και τα σωματεία και τα συνδικάτα που πρόσκεινται σ’ αυτό πραγματοποίησαν την 1η Μαΐου 2017 συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας και εκλεγμένος στο ΔΣ του ΕΥΚ Καβάλας με την «Ταξική Ενότητα» Αναγνώστης Καραμπατζάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι μόνο με αγώνα διαρκείας εντός κι εκτός εργασιακών χώρων και μέσα από τα σωματεία του ΠΑΜΕ μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, ενώ βασική προϋπόθεση είναι και η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οργανισμοί που όπως είπε ο κ. Καραμπατζάκης, συντηρούν τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Έντονο ήταν και το μήνυμα ενάντια στον φασισμό και στον ρατσισμό, ο οποίος όπως είπε ο κ. Καραμπατζάκης, μπορεί να χτυπηθεί συντεταγμένα και με λαϊκή οργάνωση από τη βάση, κάτι που κάνει, όπως υπενθύμισε, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές που έχουν στηθεί σχεδόν σε κάθε γειτονιά.

Να σημειωθεί ότι πριν από την κεντρική ομιλία και την πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, προηγήθηκε ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια που αφορούν στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη συγκέντρωση των μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην Καβάλα.