ΟΝΝΕΔ Καβάλας: «Μπάχαλο» στις εκλογές με καταγγελίες ακόμα και για απαγόρευση άσκησης εκλογικού δικαιώματος

Οι εκλογές τελικά δεν έγιναν και το θέμα έφτασε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ-Έκκληση για ενότητα από τον υποψήφιο πρόεδρο Απόστολο Καλτζίδη, παρά τις καταγγελίες ότι ομάδα στελεχών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν του επέτρεψε να ψηφίσει

Οι εκλογές ανάδειξης προέδρου στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΟΝΝΕΔ Καβάλας και μελών των πενταμελών συμβουλίων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 τελικώς δεν πραγματοποιήθηκαν με απόφαση της κεντρικής διοίκησης της ΟΝΝΕΔ.

Συγκεκριμένα, ενώ η διαδικασία έπρεπε να είχε ξεκινήσει στις 09:00 δεν ξεκίνησε ποτέ εξαιτίας σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας όπου και θα διεξάγονταν οι εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες παρισταμένων, ομάδα στελεχών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν επέτρεψε την έναρξη της ψηφοφορίας με αποτέλεσμα η διαδικασία να «παγώσει» για πολλές ώρες και τα μέλη της οργάνωσης που είχαν ήδη αρχίσει να προσέρχονται μαζικά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα να μην έχουν την δυνατότητα να το κάνουν.

Συν τοις άλλοις, ομάδα στελεχών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πολλοί εκ των οποίων ήταν και υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες της ημέρας και ο εκλογικός αντιπρόσωπος του υποψηφίου Γιάννη Τότη υπέβαλαν ενστάσεις επί των εκλογικών καταλόγων, ενώ ζητούσαν από την Εφορευτική Επιτροπή να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους. Η Εφορευτική Επιτροπή εξέτασε τις ενστάσεις και παρέπεμψε τους ενισταμένους στα αρμόδια όργανα της ΟΝΝΕΔ. Όμως παρά τις υποδείξεις και τις αποφάσεις της Εφορευτικής Επιτροπής, οι κάλπες εξακολουθούσαν να παραμένουν κλειστές.

Συγκεκριμένα, όταν προσήλθε στο εκλογικό τμήμα ο ένας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία της Νομαρχιακής Επιτροπής Απόστολος Καλτζίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν του επετράπη να ψηφίσει, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία από μέλη της Οργάνωσης.

Μάλιστα, η καταγγελία του κ. Καλτζίδη υποστηρίζεται και από σχετικές φωτογραφίες (μπορείτε να τις δείτε παρακάτω), όπου σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες που έφτασαν στο KAVALAPOST, πιστοποιούν τις παραπάνω περιγραφές.

Να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καβάλας Γιάννης Τότης έχει ήδη κληθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ για να λογοδοτήσει για την στάση τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του.

Δημόσια «συγνώμη» και έκκληση για ενότητα από τον Απόστολο Καλτζίδη

Γύρω από τις προαναφερόμενες καταγγελίες-μαρτυρίες, πλήθυναν και οι φωνές για ενότητα και συσπείρωση στην ΟΝΝΕΔ Καβάλας, ώστε «να γίνει μια μεγάλη Οργάνωση απέναντι στον καταστροφικό ΣΥΡΙΖΑ και όχι ένα κλειστό μαγαζάκι που εξυπηρετεί κομματική πελατεία», όπως σχολιάζουν μέλη της τοπικής ΟΝΝΕΔ.

Ο ένας εκ των δύο υποψηφίων Απόστολος Καλτζίδης ανήρτησε σχετική τοποθέτηση σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας ζητάει συγνώμη από όλους τους Οννεδίτες «που δεν τους επιτράπηκε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα», ενώ ξεκαθαρίζει ότι σε μια οικογένεια είναι φυσικό να υπάρχουν διαφωνίες και κάνει έκκληση να πρυτανεύσει η λογική και η ενότητα στην ΟΝΝΕΔ Καβάλας, «ώστε όλοι μαζί να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα για να απαλλαγεί η χώρα μας από τη μάστιγα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ», όπως γράφει ο ίδιος.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα όσα «ανέβασε» ο κ. Καλτζίδης.
«Ως υποψήφιος πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Καβάλας αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγνώμη από τους εκατοντάδες Οννεδίτες του Νομού Καβάλας που για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα στο ίδιο έτος, δεν τους επιτράπηκε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα το οποίο απορρέει από την ιδιότητα τους ως μέλη της Οργάνωσής μας.

Ακόμη, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Οργάνωσης τα οποία με αυταπάρνηση και προσωπικές θυσίες έδωσαν για ακόμη μια φορά έναν έντιμο αγώνα προκειμένου να δώσουμε το στίγμα της ανανεωμένης και ΕΠΑΝΙΔΡΥΜΕΝΗΣ ΟΝΝΕΔ στο Νομό μας. Πάντοτε στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι η ενότητα και ευελπιστώ η επόμενη μέρα να βρει την ΟΝΝΕΔ Καβάλας μάχιμη και ενωμένη ώστε όλοι μαζί να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα για να απαλλαγεί η χώρα μας από τη μάστιγα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια οικογένεια υπάρχουν και διαφωνίες. Ωστόσο, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν…».