Θόδωρος Μαρκόπουλος για ΒΦΛ: Η εκτέλεση της απόφασης της Αποκεντρωμένης είναι αδιαπραγμάτευτη!

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας στο KAVALA POST σχετικά με τις εξελίξεις στη λιπασματοβιομηχανία μετά την ακύρωση της άδειας λειτουργίας από την ΑΔΜ-Θ

Μέχρι αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Μαΐου 2017 δεν υπήρχε καμία εξέλιξη γύρω από το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων μετά την έκδοση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης να ακυρώσει την αδειοδότηση της εταιρίας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ που είχε υπογράψει περίπου δυο μήνες πριν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ και όλη την απόφαση της ΑΔΜ-Θ εδώ).

Συγκεκριμένα, ούτε η εταιρία κινήθηκε ενάντια στην απόφαση, όπως έχει δικαίωμα, καταθέτοντας κάποια ένσταση, αλλά ούτε και οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας προχώρησαν σε κάποια ενέργεια σχετικά, παρά το γεγονός ότι η απόφαση ορίζεται ως άμεσα εκτελεστή, όπως επισημαίνει άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Μαρκόπουλος.

«Η εκτέλεση της απόφασης της Αποκεντρωμένης είναι αδιαπραγμάτευτη», δήλωσε στο KAVALA POST ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, σημειώνοντας πως «από Δευτέρα οι Υπηρεσίες (σ.σ. η αρμόδια Υπηρεσία είναι η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας η οποία και εισηγήθηκε την υπογραφή της μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου από τη μία εταιρία στην άλλη) θα οργανωθούν προκειμένου να την εκτελέσουν, εάν βέβαια δεν προκύψει κάποιο νεότερο στοιχείο μέχρι τότε».

Προς το παρόν, είπε ο κ. Μαρκόπουλος, βρίσκεται σε εξέλιξη η ερμηνεία κάποιων εγκυκλίων που αφορούν στις διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις και συγκεκριμένα στις χημικές βιομηχανίες.