Μήνυμα Νεφελούδη στους «μέσα» της ΒΦΛ: Ήθελα να ’ξερα, κοιμάστε ήσυχα τα βράδια;

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας καλεί τους εργαζόμενους να ενώσουν, έστω και τώρα, τη φωνή τους με τους απολυμένους

Η «φαρμακερή» ανάρτηση στο facebook του Ανδρέα Νεφελούδη την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 (διαβάστε την εδώ) λίγες ώρες μετά την έκδοση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης να ακυρώσει την άδεια της εταιρίας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ (διαβάστε την εδώ) προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις, κυρίως από εργαζόμενους στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Το απόγευμα της Κυριακής 7 Μαΐου 2017, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας επανέρχεται στο ζήτημα, αυτήν τη φορά αναρτώντας ένα «μήνηυμα» προς τους «μέσα» της ΒΦΛ, υπογραμμίζοντας παράλληλα το δίκαιο του αγώνα των «έξω», ενώ απαντά και στο θέμα της νομιμότητας και για το κατά πόσο και εάν σχετίζεται με τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου των Λιπασμάτων.

«Κάποιοι από τα παρακάτω σχόλια, σχετικά με τα Λιπάσματα Καβάλας, θα έχετε παρατηρήσει ότι ρίχνουν το βάρος τους, αγνοώντας όλα τα βασικά, στο ότι μπορεί να κλείσει το εργοστάσιο και ότι η ανάκληση της παράνομης αδειοδότησης οδηγεί σε αυτό. Αυτή θεώρηση με οδηγεί στο κάνω τα παρακάτω σχόλια. Αν όσοι λένε αυτά είναι νυν εργαζόμενοι θέλω να τους πω ότι οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Γαλλικής Εταιρείας στην Σεριφο ή στο Λαύριο που αγωνίστηκαν για το 8ωρο, δεν αγωνίστηκαν για την πάρτη τους αλλά για όλους τους εργαζόμενους στη χώρα. Το ίδιο και όσοι αγωνίστηκαν για καλύτερους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Έτσι λοιπόν και οι 180 απολυμένοι δεν αγωνίζονται μόνο για το αυτονόητο δικαίωμα τους που είναι η δουλειά τους, αλλά και για όλους τους άλλους, για σας που είστε μέσα με συμβάσεις αναξιοπρέπειας, σε απόλυτη ομηρία. Θα ήθελα να σημειώσω ότι η ΕΡΓΑΣΙΑ είναι συνυφασμένη με τρείς έννοιες, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Ποια από όλες αυτές βρίσκει την έκφραση της σε αυτή την στάση (θα κλείσει το εργοστάσιο αν γίνουν τα νόμιμα!!!!); Καμμία. Ηθελα να ήξερα αν όσοι είστε μέσα κοιμάστε ήσυχα τα βράδυα γνωρίζοντας ότι το 300αρι ή κάτι παραπάνω με το οποίο αμοίβεστε στηρίζεται στις απολύσεις ανθρώπων που κάποτε είσασταν μαζί. Και μην μου πείτε για την ανάγκη δουλειάς, γιατί οι 180 έφυγαν νύχτα, χωρίς δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας και χωρίς αποζημίωση. Γιατί; Γιατί αγωνίζονται για σας και την νομιμότητα. Δεν ξέρω αν αισθάνεστε άνετα με αυτή την συνθήκη. Όσο λοιπόν είναι καιρός ενώστε την φωνή σας όχι με αυτούς που σας έχουν όμηρους αλλά με αυτούς που αγωνίζονται για όλους και πάνω από όλα για το εργοστάσιο. Ελάτε μαζί και με μας που αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση της νομιμότητας, της υγείας και ασφάλειας, την δική σας, και της Καβάλας ολόκληρης και αφήστε την αναπαραγωγή της καραμέλας του εκβιασμού των παρανομιών που προωθούν οι γνωστοί κύκλοι, πολιτικοί του παλιου, διοικητικοί συνηθισμένοι σε άλλα και πάει λέγοντας. Αυτά τελείωσαν. Ξανασκεφτείτε το…».