300.000 ευρώ ζητά η ΔΕΠΟΣ από τον δήμο! Δήμητρα Τσανάκα: Δεν θα δεχθώ συμβιβασμό!

Ο δήμος Καβάλας έχει ήδη ζητήσει από τους εκκαθαριστές της εταιρίας πλήρη απολογισμό έργων αλλά και χρημάτων προκειμένου να «αμυνθεί»

Έκτακτη συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Μαΐου 2017 στο γραφείο της η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, προκειμένου να τους ενημερώσει για ένα πολύ πρόσφατο πρόβλημα που ανέκυψε αναφορικά με τη Δημόσια Εταιρία Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ).

Συγκεκριμένα, οι εκκαθαριστές της εταιρίας ΔΕΠΟΣ ΑΕ έστειλαν επιστολή με την οποία ζητούν από τον δήμο Καβάλας να επιστρέψει ποσό 300.000 ευρώ! Πρόκειται για 150.000 ευρώ που εισέπραξε ο δήμος Καβάλας το 2002 (ποσό έναντι των κερδών της Κοινοπραξίας που είχε με την εταιρία) και άλλες 150.000 ευρώ που επίσης εισέπραξε ο δήμος Καβάλας την ίδια εποχή για δαπάνες που θα τιμολογούνταν. Τώρα που η εκκαθάριση και της ΔΕΠΟΣ ΑΕ και της Κοινοπραξίας φαίνεται να τελειώνει, οι εκκαθαριστές «ανακάλυψαν» τις εκκρεμότητες, γι’ αυτό και ζητούν πίσω από τον δήμο Καβάλας συνολικό ποσό 300.000 ευρώ!

Δήμητρα Τσανάκα: Δεν θα δεχθώ συμβιβασμό!

Η δήμαρχος, σε δήλωσή της στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία, έδειξε αποφασισμένη να ζητήσει αναλυτικό απολογισμό από την εταιρία, αλλά και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Όπως είπε: «Η ΔΕΠΟΣ αξιώνει από τον δήμο το ποσό των 300.000 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό το ποσό δεν μπορεί να δοθεί. Υπάρχει ένα θέμα με το ήμισυ του ποσού της απαίτησης.

»Επί Αθανασιάδη, η ΔΕΠΟΣ έκανε κάποια δευτερεύοντα έργα-δίκτυα και ο δήμος ζήτησε από τη ΔΕΠΟΣ να τα διεκπεραιώσει εκείνη με τη συμφωνία ότι στη συνέχεια θα κόβονταν τιμολόγια στη ΔΕΠΟΣ. Τα τιμολόγια αυτά ουδέποτε κόπηκαν. Δεν καταλαβαίνω, βέβαια, από πού προκύπτει η απαίτηση ακόμη 150.000 ευρώ. Αυτό που ζήτησα να γίνει είναι να μας παραδοθεί ένας συγκεντρωτικός απολογισμός για τα έργα και τα χρήματα που διέθεσε η ΔΕΠΟΣ, αλλά και τα χρήματα που εισέπραξε από την πώληση των ακινήτων. Δημοτικό χρήμα διαχειρίζομαι, δεν είναι δυνατό να υποχωρήσω σε αυτόν τον συμβιβασμό. Εξάλλου, υπάρχει αποδεδειγμένα το ποσό των 4 εκ. ευρώ στο ταμείο της ΔΕΠΟΣ, το οποίο η εταιρία όφειλε να αποδώσει στην Κοινοπραξία, επομένως από αυτό το ποσό, ο δήμος έχει να λαμβάνει τα μισά ως εταίρος της Κοινοπραξίας».