Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εγκαλεί τον Μάρκο Δέμπα για «εμπρηστική» ανάρτηση στο facebook

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος καλεί τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άγγελο Τσατσούλη να απομονώσει τον Α΄ Αντιπρόεδρό του

Ένα σχόλιο του Μάρκου Δέμπα στο προφίλ του δημοσιογράφου Γιάννη Κομνηνού κάτω από την ανάρτηση φωτογραφίας από τους κάδους απορριμμάτων που κάηκαν στο πλαίσιο της συμπλοκής αντιεξουσιαστών-Αστυνομίας στην οδό Δαγκλή το βράδυ της Τετάρτης 10 Μαΐου 2017 (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) στάθηκε η αφορμή για την καταδίκη του Α΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας από τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος κάνει λόγο για δήλωση που «δεν προάγει τον πολιτικό διάλογο», που «ευτελίζει τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης» και που «εκκολάπτει το αυγό του φιδιού», ενώ καλεί τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άγγελο Τσατσούλη όπως «απομονώσει» τέτοιες απόψεις και καταδικάσει την επίμαχη δήλωση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δέμπας έγραψε στο facebook:

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

«Την  Τετάρτη 10/5/2017, πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ για τις συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας. Δημοσιογράφος της πόλης, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ,  ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο δικτύωσης μία φωτογραφία με φλεγόμενους κάδους, απότοκο των επεισοδίων. Πολλοί/ες ήταν εκείνοι/ες που σχολίασαν με χυδαίο τρόπο την καταδικαστέα ενέργεια της «καύσης» των κάδων.

Ανάμεσα τους, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, υποψήφιος δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος και επίδοξος μελλοντικός πρόεδρος του Επιμελητηρίου, δηλαδή ενός από τους σημαντικότερους φορείς της ανάπτυξης της περιοχής και σύμβουλος του κράτους, κ. Μάρκος Δέμπας, ο οποίος τους «κάλεσε» να βάλουν φωτιά στο Μαξίμου!

Επειδή η δημόσια παρότρυνση για τέλεση εγκληματικής ενέργειας, εκτός από πολιτικά ειδεχθής, είναι και ενάντια σε κάθε έννοια δημοκρατίας, ελευθερίας και κοινωνικής ειρήνης και επειδή η ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας επιβάλλει την σύμπραξη όλων των φορέων άσκησης πολιτικής, καλούμε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Άγγελο Τσατσούλη να απομονώσει τέτοιες απόψεις, να τοποθετηθεί δημόσια για τις δηλώσεις του Α’ Αντιπροέδρου του και να καταδικάσει τέτοιες προτροπές από μέλη φορέων που, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Καβάλας έχουν «γνώμονα πάντοτε την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειάς τους και την εξυπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος της εθνικής οικονομίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας είναι αντίθετος σε κάθε είδους δηλώσεις που δεν προάγουν τον πολιτικό διάλογο στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, που ευτελίζουν τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης και που εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού.

Για τα υπόλοιπα ευθύνη πλέον έχει η δικαιοσύνη.

Στη διάθεση σας τα «πειστήρια» για τις δηλώσεις του κ. Δέμπα».