Κ. Σιμιτσής για την καταδίκη Θ. Μουριάδη: Τέτοιες ποινές επιβάλλονται συνήθως σε ανθρωποκτονία…

Ο τ. δήμαρχος σχολιάζει την επιβολή 15μηνης φυλάκισης με αναστολή στον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για σωματική βλάβη από αμέλεια

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2015 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και νυν δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μουριάδης, καθώς κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορούσε σε τραυματισμό πολίτη, ο οποίος, περπατώντας σε πεζοδρόμιο στην περιοχή της Καλαμίτσας, σκόνταψε σε σιδερένια βάση πινακίδας που είχε ξηλωθεί. Ο κ. Μουριάδης άσκησε έφεση. Η υπόθεση πάντως θα  φτάσει ξανά στην Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σχόλιο Σιμιτσή

«Ο πολίτης δεν είναι απροστάτευτος απέναντι στις αυθαιρεσίες κάθε εξουσίας, “πρώτης”, “δεύτερης” ή “τρίτης”. Θα δω το έγγραφο που θα στείλει το δικαστήριο στην Εισαγγελία και θα πράξω αναλόγως». Αυτά δήλωσε ο Κωστής Σιμιτσής μόλις πληροφορήθηκε όσα δήλωσε από έδρας η πρόεδρος του δικαστηρίου που δίκασε τον Θόδωρο Μουριάδη.

Σχολιάζοντας -με την ιδιότητα του δικηγόρου- την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο τ. δήμαρχος αναφέρθηκε στην υπερβολική, όπως τη χαρακτήρισε, ποινή σε βάρος του κ. Μουριάδη. «15 μήνες φυλάκιση επιβάλλονται συνήθως σε ανθρωποκτονία, όχι σε σωματική βλάβη από αμέλεια. Εν πάση περιπτώσει θα υπάρξει συνέχεια στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Επί της ουσίας της υποθέσεως από παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης εκδηλώνεται προβληματισμός για την τεράστια διεύρυνση της ευθύνης των αιρετών για ο,τιδήποτε μπορεί να προκύψει εντός των ορίων ενός μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου.