Απάντηση Δέμπα σε ΣΥΡΙΖΑ: Έλεος πια με την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό!

Ο Α΄Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου απαντά μέσω facebook στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του κυβερνώντος κόμματος

Μέσω facebook επέλεξε ο Μάρκος Δέμπας να απαντήσει στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας που τον εγκαλούσε για το σχόλιό του περί «εμπρησμού» του Μεγάρου Μαξίμου στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (διαβάστε το σχόλιο και την ανακοίνωση εδώ), κάνοντας λόγο για ένα σχόλιο σκωπτικό που μοναδικό στόχο είχε την καταδίκη όχι μόνον της βίας αλλά και της πολιτικής που ασκείται απέναντι στη βία.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας καταλογίζει «υποκρισία» και «φαρισαϊσμό» στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος και αναφέρεται σε όψιμα… θεσμικούς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης-απάντησης Δέμπα.

«Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με την οποία εγκαλούμαι ως υποκινητή πράξεων βίας! Έλεος πια με την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό, όσων αίφνης έγιναν θεσμικοί τώρα που έγιναν κυβερνητικοί.
Ένα καθαρά σκωπτικό σχόλιό μου στο facebook, με στόχο τη διά της υπερβολής αποδοκιμασία μιας ακόμη καταστροφικής ενέργειας από τους «γνωστούς-αγνώστους», που συνηθίζουν να καίνε και να σπάνε δίχως συνέπειες τις περιουσίες και τα μαγαζιά μεροκαματιάρηδων και επαγγελματιών, καταγγέλλοντας δήθεν το σύστημα, έδωσε την αφορμή στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί χωρίς ουσιαστικό λόγο με το πρόσωπο μου.
Αφού επισημάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως ούτε ποτέ συνηγόρησα, αλλά ούτε και θα μπορούσα να ανεχθώ ποτέ πράξεις βίας να τονίσω, ότι η ανάρτησή μου είχε το νόημα της καταδίκης όχι μόνον της βίας, αλλά και της πολιτικής, που ασκείται στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας που πολλαπλασιάζονται. Η προσπάθεια τρομοκράτησης όσων στέκονται κριτικά σε αυτή την πολιτική είναι κωμική.
Προς το παρόν η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με τις αναρτήσεις στο Facebook αλλά με τον έλεγχο της (εκάστοτε) κυβέρνησης. Όσο αυτό συνεχίζεται, η Ελλάδα μας θα μπορεί να διεκδικεί ένα ευρωπαϊκό μέλλον».