Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΟΔΕ Καβάλας: Είστε οι τελευταίοι που πρέπει να μας κουνάτε το δάχτυλο…

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος προ(σ)καλεί την τοπική ΝΔ να παίξει το... παιχνίδι «Μάντεψε ποιος»!

Το «γαϊτανάκι» των ανακοινώσεων που ξεκίνησε με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για την «εμπρηστική» ανάρτηση Μάρκου Δέμπα στο facebook (διαβάστε την εδώ), συνεχίστηκε με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ (διαβάστε την εδώ) και τώρα «κλείνει» (;) με νέα ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του κυβερνώντος κόμματος που εκδόθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαΐου 2017.

Σε αυτό το κείμενο, ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εγκαλεί τη ΝΟΔΕ για το γεγονός ότι τη στιγμή που δεν παίρνει δημόσια θέση για «φλέγοντα» ζητήματα της περιοχής μας, βιάζεται να απαντήσει σε ένα δελτίο Τύπου στο οποίο δεν… αναφέρεται καν!

Το Γραφείο Τύπου επίσης σημειώνει ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην Κυβέρνηση από τη στιγμή που η ίδια, ως κυβέρνηση, προχώρησε στην εφαρμογή πολιτικών που ο λαός καταδίκασε στις Εκλογές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Σύμμαχος με τους σκληρότερους υποστηρικτές της λιτότητας η ΝΔ

«Αναγνωρίζουμε στη ΝΟΔΕ Καβάλας μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυτής της απάντησης σε ένα δελτίο τύπου το οποίο δεν την αναφέρει πουθενά. Χαιρόμαστε που ακούμε νέα από το γραφείο τύπου της, μιας που ελάχιστες φορές τοποθετείται σε θέματα που αφορούν την περιοχή (βλ. απολυμένοι λιπασμάτων, όδευση αγωγού TAP, συμβασιούχοι στο δημόσιο κτλ.).

Την καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα θυμίζοντας της πως ήταν κυβέρνηση επί σειρά ετών, βασική υπεύθυνη για την λιτότητα που πλήττει την ελληνική κοινωνία, κάτι που φαίνεται πως έχει ξεχάσει. Εκτός και αν θεωρεί την παραμονή της στην αντιπολίτευση «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Και πάμε στην ουσία. Η ΝΔ είναι η τελευταία που πρέπει να μας κουνάει το δάκτυλο για τις ασκούμενες πολιτικές. Άλλωστε είναι σύμμαχος με τους σκληρότερους υποστηριχτές της λιτότητας (βλ. Σόιμπλε, ΔΝΤ). Αλλά εφόσον στην ΝΟΔΕ Καβάλας αρέσουν τα «παιχνίδια», ας παίξουμε το «μαντέψτε ποιος».

Μαντέψτε λοιπόν ποιος…

…μιλούσε για ιδεοληψία της κυβέρνησης σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι είναι υπέρ των ελεύθερων διαπραγματεύσεων;

…έκανε πλάτες στον κύριο υπεύθυνο για τους 180 εργαζόμενους των λιπασμάτων χωρίς να γράψει ούτε μισή αράδα καταδίκης των πρακτικών Λαυρεντιάδη;

…χαιρόταν με τη χθεσινή διαρροή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την επιστροφή των μισθών των συμβασιούχων στους Δήμους (κάτι που δεν θα γίνει ποτέ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ);

…θα υπέγραφε «αυτά και ακόμα περισσότερα» απ’ όσα απαιτούσαν οι θεσμοί;

…είναι ο μεγαλύτερος οπαδός της πολιτικής της σκληρής λιτότητας που ήθελε να επιβάλλει το ΔΝΤ;

… δημιούργησε το υπέρογκο ελληνικό χρέος;

…δήλωνε ότι το χρέος είναι βιώσιμο;

…κρατούσε στα νιάτα του τσεκούρι;

…τρομοκρατούσε και τρομοκρατεί καθημερινά τους πολίτες για λοιμούς και καταστροφές και μέσα σε λίγες μέρες διαψεύδεται από την πραγματικότητα;

…υπέγραψε την σύμβαση με την εταιρεία κατασκευής του αγωγού TAP χωρίς να ρωτήσει κανέναν από την τοπική κοινωνία;

…δεν ψήφισε την παροχή του έκτακτου επιδόματος των συνταξιούχων στο τέλος του ’16 και τώρα το παίζει «τσάμπα μάγκας»;

…υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων;

…κολλούσε όλα τα μεγάλα οδικά έργα;

Αντιλαμβανόμαστε πως δεν τους ενόχλησε η δήλωση του κ. Δέμπα με την φωτιά στο Μαξίμου μιας που το γνωρίζουν και οι ίδιοι πως θα κάνουν πολλά χρόνια να το επισκεφτούν.

Στα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τους πολίτες της Καβάλας, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει τις απαντήσεις του, πολλές φορές διαφωνώντας με την κεντρική πολιτική και ασκώντας πιέσεις. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Απαντήσεις σε προβοκατόρικες ερωτήσεις δεν θα δώσουμε. Θα δίνουμε καθημερινά απαντήσεις στην κοινωνία που μας στήριξε, που ξέρει πως δίνουμε μάχες για να βγει η χώρα από τα μνημόνια στο τέλος του 2018 με την κοινωνία όρθια, που βλέπει πως παλεύουμε να βγουν όλα στο φως. Για τις υπόλοιπες απαντήσεις σας παραπέμπουμε στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία. Νομίζουμε πως θα καλυφθείτε πλήρως».