Γιώργος Καρατζαφέρης από Καβάλα: «Σεισάχθεια» και επιστροφή στη δραχμή η λύση

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. παρουσίασε για πρώτη φορά επίσημα τον νέο επικεφαλής της Νομαρχιακής Οργάνωσης Καβάλας του κόμματος Παράσχο Αγανικόλα-«Ή με την παγκοσμιοποίηση ή με τον πατριωτισμό» το μήνυμα του κ. Καρατζαφέρη

Στην Καβάλα βρέθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης, προκειμένου να συναντηθεί με στελέχη του κόμματος, ενώ η επίσκεψή του συνέπεσε και με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Καβάλας Παράσχου Αγανικόλα ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Νομαρχιακής Οργάνωσης Καβάλας του ΛΑ.Ο.Σ. (διαβάστε λεπτομέρειες εδώ).

Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ωκεανίς, εστίασε αρχικά στα εθνικά θέματα και στον αναβρασμό που επικρατεί στα Βαλκάνια (Σκόπια, Αλβανία) και στο Αιγαίο με τη στάση που τηρεί η Τουρκία σε θέματα εδαφικής ακεραιότητας και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει «την θέση του σαλαμιού σε ένα σάντουιτς και πιέζεται από δύο φέτες ψωμί».

Ο επικεφαλής του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία, λέγοντας ότι υπήρξε ξεκάθαρη στροφή προς τον πατριωτισμό, ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, κάτι που διέκρινε επίσης και στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στην Αυστρία και στη Ρωσία, μια Ρωσία «που τη διώξαμε μακριά χάρη στα κολπάκια του κ. Τσίπρα, χάνοντας μια ευκαιρία και η Ελλάδα δεν συντάσσεται με τις καλύτερες δυνάμεις», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης. Τόνισε, δε, ότι οι επιλογές είναι δύο: «Ή με την παγκοσμιοποίηση ή με τον πατριωτισμό».

Σχολίασε, επίσης, ότι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι μια: «Οι πατριώτες βλέπουμε ψυχές και ανθρώπους, η παγκοσμιοποίηση βλέπει νούμερα, γι’ αυτό και σκοπός μας είναι να αυξήσουμε την δύναμη του πατριωτικού χώρου στην Ελλάδα».

Το Μνημόνιο θα πάψει όταν δεν θα… ζούμε

Όσον αφορά τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι «τα μνημόνια θα πάψουν να υφίστανται όταν κανείς από εμάς δεν θα ζει, με τα πρώτο μνημόνιο να το υπογράφουμε στα τέλη της δεκαετίας του 1890 επί Χαριλάου Τρικούπη, ένα μνημόνιο που ολοκληρώθηκε το 1987».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝ.ΕΛΛ. και Ένωση Κεντρώων συντάσσονται με την πολιτική των μνημονίων και άπαντες εξυπηρετούν «την κ. Μέρκελ που είναι εκείνη που κάνει κουμάντο, έχοντας υποτακτικούς τα παραπάνω μνημονιακά κόμματα, παρόλο που λένε ότι είναι αντιμνημονιακά». Συμπλήρωσε, δε, ότι «ο κ. Τσίπρας εφαρμόζει κάτι που δεν πιστεύει κι αυτό είναι χειρότερο και επικίνδυνο», ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα βρει τον δρόμο της όταν «επέλθει μια παγκόσμια “σεισάχθεια” και επιστρέψουμε στη δραχμή».

Το πρώτο επίσημο πολιτικό «καλωσόρισμα» στον κ. Αγανικόλα

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο κ. Καρατζαφέρης για τον νέο επικεφαλής του ΛΑ.Ο.Σ. στην Καβάλα Παράσχο Αγανικόλα. «Θωρώ ότι είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος που ανταποκρίνεται και στα οράματά μας και στις επιθυμίες μας. Θα μπορούσα να τον αντιπαρατάξω με τον οποιονδήποτε. Η σοβαρότητά του και η ευφυΐα του με έχουν καταπλήξει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Από την πλευρά του ο κ. Αγανικόλας ευχαρίστησε τον κ. Καρατζαφέρη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, λέγοντας ότι «πλέον εδώ στην Καβάλα μάς εκφράζετε όλους και να είστε σίγουρος ότι θα πάμε πολύ καλύτερα ως παράταξη». Κάλεσε, δε, τους πολίτες να έρθουν «όλοι στο πλευρό μας και να ξέρετε ότι πλέον δεν είναι θέμα ψήφου, αλλά επιβίωσης και ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που τοποθετείται δημόσια σε θέματα κατά της παγκοσμιοποίησης, υπέρ της Ορθοδοξίας και πρεσβεύει το τρίπτυχο Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και γι΄αυτό θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή που βρίσκεται σήμερα εδώ μαζί μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Οργάνωσης Καβάλας του ΛΑ.Ο.Σ. και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.