Το ΠΑΜΕ Καβάλας είπε ΟΧΙ στα νέα μέτρα με ένα δυναμικό συλλαλητήριο (φωτογραφίες)

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας με κεντρικό ομιλητή το μέλος της Γραμματείας Καβάλας του ΠΑΜΕ Φάνη Παπανικολάου καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης 18 Μαΐου 2017 το μαχητικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Καβάλας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε τελικά το βράδυ της ίδιας μέρας με 153 «ναι».

Προηγήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στην οποία μίλησε το μέλος της Γραμματείας Καβάλας του ΠΑΜΕ Φάνης Παπανικολάου και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία είχε κατεύθυνση το Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

Εκεί πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας και αναρτήθηκε πανό από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ υπό το σύνθημα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες είχε προηγηθεί κάλεσμα τα κυριότερα σημεία του οποίου ήταν τα εξής:

Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία-ληστεία, το 4ο  μνημόνιο

Να καταδικάσουμε την κυβερνητική πολιτική και την ενιαία γραμμή των κομμάτων που στήριξαν το τρίτο μνημόνιο, που στηρίζουν την πολιτική των μονοπωλίων και το σύστημα της άγριας εκμετάλλευσης και ευθύνονται για τη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας.

Παίρνουμε την επιτυχία της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας, προσπερνώντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.

Όλοι μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, για να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.