Καθολικό ΟΧΙ σε όλα τα διόδια από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Η δημοτική παράταξη καλεί τον λαό της Καβάλας σε δράση ενάντια σε «νέα χαράτσια»

Να μην αποδεχθεί ο λαός της Καβάλας κανένα νέο χαράτσι και εννοείται ούτε και τα νέα διόδια ζητά με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Καβάλας, καλώντας τους Καβαλιώτες να ενώσουν τις φωνές τους με αντιδρώντες άλλων περιοχών που θίγονται από την αύξηση στον αριθμό των μετωπικών σταθμών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δημοτικής παράταξης που υπογράφει ο επικεφαλής της δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας (κεντρική φωτό) και ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας Παναγιώτης Βελισσάρης.

Λαϊκό δικαίωμα η δωρεάν μετακίνηση

«Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι με ΚΥΑ που υπογράφηκε το 2014 από την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ προβλέφθηκε η κατασκευή 13 διοδίων στην Εγνατία Οδό κι ότι αυτά από τότε ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, κάνοντας απαγορευτικές τις μετακινήσεις για τα λαϊκά στρώματα.

Πρόσφατα στο Περιφερειακό Συμβούλιο όλες σχεδόν οι παρατάξεις πλην Λ.Σ., μαζί με βουλευτές, δημάρχους κ.α. συναποφάσισαν την επιβολή διοδίων και στην Περιφέρεια. Συνεπώς η αντίδραση που εμφανίζεται από τις ίδιες δυνάμεις σε επίπεδο Δήμου Καβάλας είναι υποκριτική και δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι Κυβερνήσεις, μαζί και η τωρινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και η ΕΕ για την φοροληστεία του Λαού για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων. Είναι πάγια η τακτική όλων τους, που από την μια να φορολογούν το λαό και από την άλλη όταν κατασκευάζουν δρόμους να τον βάζουν να τους ξαναπληρώνει από την αρχή διπλά και τριπλά. Είναι η πολιτική του χαρατσώματος του λαού και της υπεράσπισης των συμφερόντων των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και ο νέος σταθμός διοδίων που στήνεται στη παράκαμψη της Καβάλας και μάλιστα στην περιοχή του λεγόμενου αισθητικού δάσους.

Σήμερα, με τα τέσσερα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, την ανεργία στο 25%, την περικοπή μισθών και συντάξεων, την πείνα να μεγαλώνει, ο λαός και οι εργαζόμενοι της περιοχής δεν πρέπει να αποδεχτούν κανένα νέο χαράτσι όπως αυτό των διοδίων, ούτε τα διόδια τα ίδια.

Για να ανατραπεί αυτή η πολιτική χρειάζεται οργανωμένος αγώνας και συμμαχία των εργαζομένων με τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και στα χωριά κατά των κομμάτων και την εξουσία των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Αποδέσμευση από ΕΕ με λαϊκή εξουσία και οικονομία και δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης των οδικών αξόνων της χώρας μας.

Ο λαός μας έχει δικαίωμα να κινείται σε δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους γιατί τους έχει πληρώσει και συνεχίζει να τους πληρώνει με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας και τους τεράστιους φόρους στα καύσιμα.

Καλούμε τον λαό της Καβάλας, με τη δράση του να πει ένα μεγάλο όχι στα νέα διόδια.

Να απαιτήσουμε να καταργηθούν τα υπάρχοντα.

Να ενώσουμε τις φωνές και τη διεκδίκηση μας με τον αγώνα που διεξάγουν και οι κάτοικοι άλλων περιοχών ανά την Ελλάδα».