Από την Καβάλα στην Αλεξανδρούπολη για να διαδηλώσουν ενάντια στο ΝΑΤΟ και «τους φονιάδες των λαών»

Συγκέντρωση ενάντια στη διέλευση και παραμονή στη χώρα μας χιλιάδων στρατιωτών με προορισμό τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Noble Jump"

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στις 11:30, έξω από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, ενάντια στη διέλευση στρατιωτικών δυνάμεων από την Ελλάδα με προορισμό τη Ρουμανία και τη ΝΑΤΟϊκή Άσκηση “Noble Jump” που θα γίνει στη Ρουμανία.

Με το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ εναντιώνονται στη διέλευση και παραμονή στη χώρα μας πάνω από 4.000 στρατιωτών και 500 οχημάτων άλλων χωρών.

Για όσους από την Καβάλα θέλουν να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, λεωφορεία για την πόλη της Αλεξανδρούπολης θα αναχωρήσουν στις 09:00 από τον Δημοτικό Κήπο. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο-κάλεσμα.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

«Το ΝΑΤΟ αποτελεί τον ένοπλο δολοφονικό φρουρό των συμφερόντων των μονοπωλίων και του κεφαλαίου σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αποστολή του ήταν και παραμένει η διασφάλιση των συμφερόντων των εκμεταλλευτών των λαών, η διασφάλιση της κυριαρχίας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Βροντοφωνάζουμε ότι δεν επιθυμούμε να έχουμε «πάρε – δώσε» με κανέναν από τους υπεύθυνους για τα δεινά των λαών της Γιουγκοσλαβίας του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει την πρώτη ευθύνη που για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας:

  • Προσπαθεί να μας εξαπατήσει για μια ακόμη μια φορά όταν παρουσιάζει τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ ως «παράγοντα σταθερότητας» για τη χώρα. Η απάτη αποδεικνύεται από το ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο όχι μόνο δε μείωσε αλλά αύξησε κιόλας την Τούρκικη προκλητικότητα, από το ότι οι αντιπαραθέσεις στην γύρω περιοχή, όπως στην ΠΓΔΜ, έχουν ενταθεί.
  • Κάνει πιο ενεργή τη συμμετοχή μας στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Έχει ήδη βάλει πλάτες με την αξιοποίηση της βάσης της Σούδας στο βομβαρδισμό της Συρίας. Στηρίζει με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τη συγκέντρωση δυνάμεων των Αμερικάνων απέναντι στη Ρωσία στα πλαίσια των αντιπαραθέσεων μεταξύ των ιμπεριαλιστών. Με την άσκηση «Noble Jump» εκχωρεί περεταίρω γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ για τα επιχειρησιακά τους σχέδια. Με την ενεργή συμμετοχή της χώρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν «εξασφαλίζει» το λαό μας, αλλά ενεργοποιεί τους κινδύνους εμπλοκής σε μια ενδεχόμενη σύρραξη.
  • Την ίδια ώρα κάθε βήμα περεταίρω εμπλοκής της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ πάει παράλληλα με συνέδρια επιχειρηματικότητας και πολεμικής στρατηγικής, επισκέψεις αξιωματούχων για νέες μπίζνες, νέες συμφωνίες για το Ελληνικό Κεφάλαιο που βλέπει κέρδη στη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας». Όλα αυτά την ώρα που στο εσωτερικό η Κυβέρνηση χέρι – χέρι με τους κεφαλαιοκράτες τσακίζουν το λαό με 4ο Μνημόνιο.

Απαιτούμε και βροντοφωνάζουμε:

  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο – ΝΑΤΟϊκές βάσεις – Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να μην πατήσει ΝΑΤΟϊκός το πόδι του στον Έβρο.
  • Καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα
  • Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Να υψώσουμε τείχος στο ρατσισμό, στο εθνικιστικό μίσος».