Νέα διόδια: Για «αιτία πολέμου» κάνει λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Ομόφωνο ψήφισμα-προειδοποίηση προς τους αρμόδιους ότι αν γίνουν τα διόδια θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις και έπεται και ο δρόμος της Δικαιοσύνης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στην τελευταία κατεπείγουσα συνεδρίαση του Σώματος (διαβάστε λεπτομέρειες εδώ) με την παρουσία όλων των τοπικών φορέων (Βουλευτών, Αντιπεριφερειάρχη, Εμπορικού Συλλόγου κ.α.) ενέκρινε και εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στην εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων στα όρια του δήμου.

Ο δήμος Καβάλας αναφέρει ότι η κεντρική διοίκηση αντιμετωπίζει την Καβάλα ως δήμο Γ’ κατηγορίας, υποβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα ζωής των κατοίκων και ουσιαστικά με τα νέα διόδια στο ύψος του Περιγιαλίου βάζει «ταφόπλακα» σε κάθε αναπτυξιακή ή τουριστική προοπτική.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι αν τελικά δεν παρθεί πίσω η απόφαση για τα νέα διόδια, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα ακολουθηθεί και ο δρόμος της Δικαιοσύνης, μιας και το θέμα αποτελεί «αιτία πολέμου».

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ειδικότερα ο Δήμος Καβάλας, αντιμετωπίζεται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον, από την κεντρική εξουσία ως ένας Δήμος Γ’ κατηγορίας.

Όχι μόνο δεν τυγχάνει της προσοχής της πολιτείας, αλλά αντίθετα διαρκώς με αποφάσεις και παραλείψείς της υποβαθμίζεται διαρκώς.

Ήδη έχει υποστεί από τέτοιες αποφάσεις καίριο πλήγμα κατά το παρελθόν σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή και οικονομική πορεία του.

Οι δημότες μας έχουν υποστεί εξαιτίας αυτών των αποφάσεων αρκετές ζημιές και έχουν υποβληθεί σε τεράστιες θυσίες.

Τώρα έρχεται το τελειωτικό χτύπημα. Ένα χτύπημα που θα επιφέρει ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ, θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας και θα μετατρέψει το ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ πόλης σε ένα απέραντο φρενοκομείο με την διέλευση χιλιάδων οχημάτων-φορτηγών σε καθημερινή βάση.

Κυκλοφοριακό χάος, περιβαλλοντικές καταστροφές, νέφος, ηχορύπανση, αύξηση ατυχημάτων, κατακόρυφη μείωση του τουριστικού ρεύματος, είναι μερικές μόνο από τις συνέπειες που σηματοδοτεί η τοποθέτηση σταθμού διοδίων στο 476ο χλμ. Ηγουμενίτσας-Έβρου και ειδικότερα στο ύψος του Περιγιαλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και σύσσωμοι οι εμπλεκόμενοι και συναρμόδιοι φορείς ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι δεν θα επιτρέψουν ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗ παρέμβαση και τοποθέτηση διοδίων στο 476ο χλμ., καθώς και σε κάθε άλλο σημείο της Εγνατίας Οδού στα όρια του νομού Καβάλας, το οποίο θα προκαλέσει τα ανωτέρω προβλήματα.

Για όλους τους κατοίκους τυχόν τέτοιες σκέψεις, πόσο μάλλον η υλοποίησή τους, αποτελούν ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Καλούμε την πολιτεία και τα αρμόδια όργανα της καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς να ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ άμεσα τις αποφάσεις σχετικά με την τοποθέτηση διοδίων στο ως άνω σημείο, καθώς και σε κάθε άλλο νέο σημείο της Εγνατίας Οδού.

Τέλος, αποφασίζουμε ως πρώτη ήπια αντίδραση τη συμβολική κατάληψη της Εγνατίας Οδού την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 17:00 και στα δύο ρεύματα.

Σε περίπτωση που το Παγκαβαλιώτικο αίτημα δεν ικανοποιηθεί οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν εντατικά, ενώ θα υπάρξει και προσφυγή στη Δικαιοσύνη.