Στον πρωθυπουργό για τα διόδια της Εγνατίας Οδού οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δηλώσεις Δημήτρη Εμμανουηλίδη για την πρωτοβουλία και για την ΚΥΑ Τσακαλώτου-Σπίρτζη που «φυτεύει» 38 μετωπικούς σταθμούς κατά μήκος της Εγνατίας Οδού

Με τον Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθούν το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουνίου 2017 οι κυβερνητικοί βουλευτές που εκλέγονται στους Νομούς από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός και οι οποίοι «πλήττονται» από τον σχεδιασμό τοποθέτησης δεκάδων νέων μετωπικών σταθμών διοδίων, με σκοπό να μεταφέρουν στον πρωθυπουργό τόσο τη δυσαρέσκεια του κόσμου όσο και τις σφοδρές αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συνάντηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη μετά και την «αποκάλυψη» ότι τη στιγμή που σε διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας διοργανώνονταν διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια ενάντια στα νέα διόδια, οι υπουργοί Οικονομικών και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης είχαν ήδη, από τις 18 Μαΐου 2017 (!) υπογράφει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (διαβάστε σχετικά εδώ) που όριζε την άμεση δημοπράτηση και έναρξη λειτουργίας των νέων σταθμών!

Τα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό αποτελούν ένα ακόμη προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της Αξιολόγησης, ωστόσο, μιλώντας στο ALPHA Radio 88,6 o Δημήτρης Εμμανουηλίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΚΥΑ της 18ης Μαΐου να αντικατασταθεί με νέα, δικαιότερη. Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη αυτό να γίνει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρόκειται για την «τακτοποίηση μιας παράνοιας».

Ο κ. Εμμανουηλίδης υπογράμμισε επίσης πως μόνον αν η αντίδραση είναι ολομέτωπη και συντονισμένη από όλους τους βουλευτές των περιοχών που «θίγονται» μπορεί να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Επίσης, τόνισε πως οι βουλευτές δεν γνώριζαν την ύπαρξη της επίμαχης ΚΥΑ πριν από το Πανκαβαλιώτικο Συλλαλητήριο της Τετάρτης 31 Μαΐου 2017.

Κεντρική φωτό: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ σε παλιότερη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον Δεκέμβριο του 2015