Διόδια Άσπρης Άμμου: Νέα σύσκεψη στην Αθήνα χωρίς τους βουλευτές της Καβάλας

Η μαραθώνια σύσκεψη που έγινε σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 δεν έβγαλε «λευκό καπνό» και αναμένεται νέα προσπάθεια παράκαμψης της συμβατικής υποχρέωσης των νέων διοδίων που έχουν θέσει οι Θεσμοί όπως αναφέρει ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00 της Τρίτης 6 Ιουνίου 2017 η μαραθώνια ενημερωτική σύσκεψη που είχαν ζητήσει όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στις Περιφέρειες από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός και οι οποίες «θίγονται» από την εγκατάσταση των νέων μετωπικών σταθμών διοδίων.

Στη σύσκεψη, η οποία κράτησε περίπου 3 ώρες, έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, εκπρόσωποι της Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, στελέχη της Εγνατία Οδός ΑΕ και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου.

Μιλώντας στο KAVALA POST ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε ότι για τα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Άσπρης Άμμου θα πραγματοποιηθεί μέσα στην βδομάδα νέα σύσκεψη στην Αθήνα στην οποία θα μετέχουν οι υπουργοί των αρμόδιων για το θέμα υπουργείων, όχι όμως και οι βουλευτές της Καβάλας, οι οποίοι και σήμερα εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τα συγκεκριμένα διόδια, προτάσσοντας τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ο νέος σταθμός στην καθημερινότητα της πόλης και εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το αν τελικά εξυπηρετούν και τον αυτοσκοπό της δημιουργίας τους.

Ο κ. Εμμανουηλίδης προέβλεψε ότι στην εν λόγω σύσκεψη τα αρμόδια υπουργεία θα ψάξουν τρόπους για να παρακάμψουν τη ρήτρα της συμβατικής υποχρέωσης προς τους θεσμούς-μιας και τα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό αποτελούν μνημονιακό προαπαιτούμενο-χωρίς να δύναται όμως να προβλέψει αν τελικά η σύσκεψη θα έχει ευτυχή κατάληξη για την Καβάλα.

Πάντως, στη σημερινή σύσκεψη στην Αθήνα, ο προβληματισμός που επικράτησε άπτονταν κυρίως των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων τα οποία θα τοποθετηθούν και θα λειτουργούν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού από τις 31 Δεκεμβρίου 2018 και συνεπώς, εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν τα νέα συμβατικά διόδια θα στηθούν απλά για μερικούς μήνες και μετά θα αχρηστευτούν.

Η απάντηση δια στόματος Σπίρτζη ήταν ότι δε θα αχρηστευτούν, αλλά θα εξοπλιστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την επιτήρηση του άξονα της Εγνατίας Οδού και θα λειτουργούν υποστηρικτικά στο υπόλοιπο δίκτυο των ηλεκτρονικών διοδίων.