Στη Χρυσούπολη ο Πάνος Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα προσγειωθεί στο αεροπορικό απόσπασμα για να μεταβεί στη συνέχεια στη Βουλγαρία

Το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2017, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα βρεθούν για λίγη ώρα στη Χρυσούπολη. Ο Πάνος Καμμένος και ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης αναμένεται να προσγειωθούν στις 10:030 στο αεροπορικό απόσπασμα της περιοχής, πετώντας από Αθήνα με ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου C-27 J Spartan (βλ. φωτό παρακάτω), με σκοπό αμέσως μετά να επιβιβαστούν σε ελικόπτερα και να μεταβούν στη Βουλγαρία για να παρακολουθήσουν την κοινή βουλγαρο-ελληνική άσκηση “Balkan Dagger”.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του βουλγαρικού υπουργείου Άμυνας, οι υπουργοί Άμυνας της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ και Πάνος Καμμένος, θα παρακολουθήσουν τη διμερή κοινή εκπαίδευση “Balkan Dagger” η οποία πραγματοποιείται  μεταξύ των δράσεων των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών από τις 29 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2017. Περιλαμβάνονται οι σχηματισμοί του δεύτερου τάγματος των Ειδικών Δυνάμεων της 68ης Ταξιαρχίας και από την ελληνική πλευρά οι ομάδα «Z MAK» των ειδικών δυνάμεων.

Τις εκδηλώσεις θα παρακολουθήσουν ο αρχηγός της Εθνικής Άμυνας αντιστράτηγος Αντρέι Μπότσεφ και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.