«Ώρα Αποφάσεων» και ώρα δημιουργίας ενός νέου πολιτικού χώρου (φωτογραφίες)

Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης και Ραγκούσης εξέφρασαν από την Καβάλα την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου πολιτικού πόλου που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και θα ενοποιήσει τον προοδευτικό χώρο με νέες προτάσεις

Σε μια γεμάτη αίθουσα από ανθρώπους που ανήκουν σε ετερόκλητους ιδεολογικούς χώρους, η Κίνηση «Ώρα Αποφάσεων» ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2017 τις θέσεις από την Καβάλα και συγκεκριμένα από την αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός», παρουσία των ιδρυτικών στελεχών της Άννας Διαμαντοπούλου, Γιώργου Φλωρίδη, Γιάννη Ραγκούση και του Γιάννη Δατσέρη, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Απόστολος Αγελαράκης.

Αυτό που τόνισε ο κ. Αγελαράκης, η εν λόγω Κίνηση δεν είναι απλώς ένα πρόπλασμα για τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής δύναμης, αλλά αποτελεί μια ενεργή πρωτοβουλία για τη δημιουργία τους απαραίτητου πλαισίου για την έξοδο από τη κρίση, μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ενώ το μέλος της Κίνησης Ζαφείρης Μυστακίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος στον διωγμό της επιχειρηματικότητας και της αριστείας.

Από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου εξέφρασε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου πολιτικού προοδευτικού πόλου που μέσα από ριζοσπαστικές λύσεις θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, ενώ πρόσθεσε ότι η Κίνηση θα βοηθήσει στην ενοποίηση του προοδευτικού χώρου, μέσα από τη γέννηση μιας νέας πολιτικής πρότασης.

«Η χώρα έχει αυτή τη στιγμή κολλήσει σε μια πολύ επικίνδυνη κρίση και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα, πολύ δύσκολα κανείς θα πει ότι υπάρχει πραγματικό φως στο τούνελ, γιατί δεν είναι μόνο ότι χρεοκοπήσαμε δημοσιονομικά το 2009, αλλά ήρθαν στην επιφάνεια πολύ σημαντικά προβλήματα, όπως είναι το παραγωγικό», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ραγκούσης, ενώ ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε στην έλλειψη πολιτικότητας που διέπει τη χώρα, προσθέτοντας ότι δεν έγινε το πιο απλό, για να βγουν στην επιφάνεια οι αιτίες της κρίσης: «Θα μπορούσαμε να ανατρέξουμε στη σελίδα του Γενικού Λογιστηρίου και να δούμε όλες τις καταγραφές-δαπάνες που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα, καταγραφές οι οποίες “φωνάζουν” γιατί φτάσαμε σήμερα στη χρεοκοπία».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών φορέων πολιτικών χώρων, όπως η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος και οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Καλανταρίδης και Κορίνα Χιώτη-Πρασά, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης.