Αναστάσιος Δημοσχάκης: Η αγάπη του για τον Έβρο και η πολύχρονη πορεία του στην Ελληνική Αστυνομία σε ένα βιβλίο (φωτογραφίες)

Παρουσίαση του βιβλίου «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη» με βολές Μακάριου Λαζαρίδη προς την κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου και την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, αλλά και διαβεβαίωση ότι η ΝΔ θα "καθαρίσει" τα Εξάρχεια σε ένα μήνα

Οι Εκδόσεις Πληθώρα, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και την υποστήριξη της Κάπα Research και των Εκδόσεων Ευρασία παρουσίασαν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης το βιβλίο του Αναστάσιου Δημοσχάκη «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη».

Για το βιβλίο μίλησαν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Νομού Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Επικοινωνίας του δήμου Καβάλας, Δικηγόρος Γιώργος Φιλόσογλου και ο Εφημέριος Ελαιοχωρίου Καβάλας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως, Αιδεσιμωλογιότατος Αθανάσιος Παπαδάκης.

Το βιβλίο του κ. Δημοσχάκη περιγράφει τους σημαντικότερους σταθμούς μιας πορείας ζωής και μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας, που ξεκίνησε από ένα ακριτικό χωριό του Έβρου και κατέληξε στην ηγεσία την Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο συγγραφέας περιγράφει εύληπτα τη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών που συνέβησαν κατά τον επαγγελματικό του βίο, αναπτύσσοντας παράλληλα άγνωστες μέχρι τώρα ανθρώπινες ιστορίες, καθώς και συναντήσεις καθ’ όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης με πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ όλες τις σελίδες του βιβλίου διαπερνάει η αγάπη του για τον Έβρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Η αγάπη του κ. Δημοσχάκη για τον Έβρο και την Ελληνική Αστυνομία, αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι τα κέρδη του βιβλίου, τόσο από τον ίδιο τον συγγραφέα όσο και από τον εκδότη Φαίδωνα Κυδωνιάτη, διατίθενται εσαεί κατά 50% στον ειδικό λογαριασμό υπέρ των τέκνων πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και κατά 50% στο Θρακικό Κέντρο-Εταιρία Θρακικών Μελετών, με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της Θράκης μέσα από μελέτες.

«Μέσα από αυτό το βιβλίο, προσπάθησα-και νομίζω το κατάφερα-να μεταδώσω ένα κομμάτι της ψυχής μου στους ανθρώπους που καθημερινά προασπίζονται την καθημερινότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων», σχολίασε μεταξύ άλλων ο συγγραφέας, αναφερόμενος στη συνέχεια σε χαρακτηριστικά «στιγμιότυπα» του βιβλίου.

Αιχμές Μακάριου Λαζαρίδη προς την κυβέρνηση με αφορμή την τρομοκρατία

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, αφού αναφέρθηκε εν συντομία στο βιβλίο, στον πολιτικό και επαγγελματικό βίο του κ. Δημοσχάκη και σε ορισμένα γεγονότα που τον συνδέουν προσωπικά με τον συγγραφέα, άφησε σαφείς αιχμές προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. με αφορμή την εγκληματικότητα και δη την τρομοκρατία.

«Μη ξεχνάτε ότι ο πρώτος νόμος που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου στη Βουλή, ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου, ένας νόμος-έκτρωμα που επιτρέπει την αποφυλάκιση τρομοκρατών και επικίνδυνων κακοποιών. Μη ξεχνάτε ότι ένα ακόμα μέτρο που έφερε αυτή η κυβέρνηση, ήταν η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, αλλά και η κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και η αποδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι βασικές αρχές της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο νόμος και η τάξη, η ασφάλεια του πολίτη και ο σεβασμός της ζωής και της περιουσίας του.

«Είναι απόφασή μας να καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου, να επανασυστήσουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, να ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ και βέβαια να καταργήσουμε τα άβατα. Άβατο δεν υπάρχει ούτε στα Εξάρχεια ούτε πουθενά αλλού. Από τη στιγμή που η ΝΔ θα αναλάβει τα ηνία της χώρας, σε ένα μήνα θα “καθαρίσουμε” τα Εξάρχεια», δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο του κ. Δημοσχάκη, καθώς και για τον πολιτικό και επαγγελματικό του βίο, μπορείτε να δείτε εδώ.