Διευκρινίσεις για τη σχέση του Πάνου Καμμένου με… ισοβίτη ζητά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ερώτηση του βουλευτή ΝΔ Καβάλας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης μετά από δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου

Ο Τομεάρχης  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή με αφορμή δημοσίευμα για  παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ποινική υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος.

Επισημαίνει ότι ανακύπτει «σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος».

Υπογραμμίζει, ότι «ο εν λόγω ισοβίτης σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στο φύλο της Κυριακής, 28/5/2017 της Εφημερίδας “Real News”, είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του στη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ενώπιον Εισαγγελικής λειτουργού κατά τρόπο, ώστε να επηρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα τη στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης».

Αφού επισημαίνει ότι η προφανής αυτή παρέμβαση «επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση», ρωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης εάν «είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας» και «εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες περεμβάσεις αναρμόδιων Υπουργών».

In this article